Είναι Μεγάλη Τρίτη 13 Απριλίου 1984 όταν οι αστυνομικοί ρεπόρτερ παίρνουν μια πληροφορία πως πρέπει να σπεύσουν σε διαμέρισμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 63, στο οποίο, λένε, βρίσκεται νεκρός ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, χωρίς να αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.
Φτάνοντας στο μικρό δυάρι, στο οποίο τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλής ηθοποιός ζει εκεί μόνος του, τον βρίσκουν πεσμένο ανάσκελα φορώντας γαλάζιες πυτζάμες και καφέ ρόμπα. Είναι τρεις ημέρες εκεί χωρίς να τον αναζητήσει κανένας.
Ο επικεφαλής αξιωματικός, και μετέπειτα σύνθημα τη δεκαετία του ’80, Νίκων Αρκουδέας, τους επιτρέπει να τον φωτογραφήσουν -κάτι που σήμερα θεωρείται αδιανόητο- με τη φωτογραφία του να φιγουράρει την επόμενη ημέρα στις εφημερίδες και που εμείς αποφεύγουμε να δημοσιεύσουμε.
Το προτελευταίο από τα οκτώ παιδιά της φτωχής οικογένειας του Σπήλιου και της Μαρίας που μεγαλώνει στο Διακοπτό, γίνεται ευρύτερα γνωστός από τις κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής αποκτά πανελλήνια αποδοχή από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σήριαλ “Λούνα Πάρκ”.
Ο ρόλος του κυρ Γιώργου στο σήριαλ που για μια επταετία (1974-1981) σημειώνει μυθικές τηλεθεάσεις, τον καθιερώνει στο ρόλο του μονίμως γκρινιάρη Ρωμιού που τσακώνεται πάντα με τη σύζυγο του κυρ Ουρανία.
Ότι χρήματα βγάζει τα τελευταία χρόνια, θέλει να τα ρίξει στο μεγάλο του όνειρο. Ένα μεγάλο σπίτι στο αγαπημένο του Διακοπτό. Επιβλέπει ο ίδιος το χτίσιμο του λέγοντας “Τόσα χρόνια, τόσοι κόποι, τόση δουλειά, τόση κούραση, θα βρουν τώρα καταφύγιο σε αυτό το σπιτάκι. Και μόλις τελειώσει η χειμερινή σεζόν θα τραβήξω για το κατακαημένο Διακοφτό, που με περιμένει και το περιμένω πως και πως”.
Αρνείται κάθε πρόταση για την καλοκαιρινή σεζόν 1984 για να περάσει το καλοκαίρι στον καινούργιο του σπίτι. Παράλληλα επειδή είναι κουρασμένος από την 46χρονη μεγάλη καλλιτεχνική του πορεία, κάνει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη. Δεν προλαβαίνει τίποτα από τα δύο…