Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Υπέγραψε η Κεραμέως την κατανομή – Πότε βγαίνει η προκήρυξη

Advertisement

Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, βρίσκεται προς τελική έγκριση, η κατανομή των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών 2023, έτσι όπως ορίστηκε και υπογράφτηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα «βγει» και η σχετική προκήρυξη, την οποία περιμένουν με αγωνία χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές.

Η κατανομή των διορισμών εκπαιδευτικών

Συνολικά φέτος εγκρίθηκαν 3.772 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εγκριθούν και κάποιοι διορισμοί για την ειδική αγωγή. Οι παραιτήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ήταν 2.064 και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν 1.575, σύνολο δηλαδή 3.639. Η κατανομή των 3.772 θέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως εξής: Γενική Εκπαίδευση – Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 1.636 συνολικά (Δάσκαλοι 1032 και Νηπιαγωγοί 361).

 Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 1.686 συνολικά. Ειδική Αγωγή (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση 80, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση 170 και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό 150).
Στους καθηγητές τις περισσότερες θέσεις θα λάβουν οι φιλόλογοι, οι Μαθηματικοί, οι Βιολόγοι και οι Φυσικοί. Για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες ο αριθμός θέσεων θα είναι μικρός.
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση με ειδική διάταξη που ψήφισε εξαίρεσε από τους προεκλογικούς περιορισμούς τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η σχετική διαδικασία έως ότου οριστικοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί είναι χρονοβόρα αλλά οι εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα από τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνεπώς μετά τη ψήφιση διάταξης στη Βουλή, το υπουργείο Παιδείας, λόγω των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου, δεν υποχρεούται να ζητήσει άδεια από την αρμόδια Επιτροπή για να συνεχίσει τις διαδικασίες διορισμού των εκπαιδευτικών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement