Η Volkswagen παρουσίασε το νέο ID.7 με αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα

Advertisement

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο ID.7, το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας για τη μεσαία κατηγορία. Ο συνδυασμός αυτονομίας έως και 700 χιλιόμετρα, του συστήματος μετάδοσης κίνησης, του ευρύχωρου εσωτερικού και των premium τεχνολογιών, καθιστά το μοντέλο μια άνετη λιμουζίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και ανοίγει ένα νέο τμήμα για την οικογένεια μοντέλων ID.

Είναι το πρώτο μοντέλο της MEB με εντελώς νέα, εξαιρετικά αποδοτική γενιά ηλεκτροκινητήρα. Με 210 kW (286 ίπποι), είναι ο πιο ισχυρός και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας σε ένα Volkswagen ID.

Αυτή η παραλλαγή ισχύος χρησιμοποιείται ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μέγεθος μπαταρίας.

Advertisement

Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί για να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας. Ανάλογα με τα μεγέθη των μπαταριών, προβλέπεται ότι θα είναι δυνατή αυτονομία μέχρι και 700 χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου, το ID.7 αναδεικνύει την καταλληλότητά του για πελάτες που οδηγούν μεγάλες αποστάσεις.

Εχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και σχεδιάστηκε με άξονα τις αρχές της αεροδυναμικής. Η οροφή του κλίνει κομψά προς τα πίσω σε στυλ κουπέ και συμβάλλει στην επίτευξη άριστου συντελεστή οπισθέλκουσας περίπου 0,23 ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Το μακρύ μεταξόνιο και οι κοντοί πρόβολοι, δημιουργούν άφθονο χώρο στο εσωτερικό του οχήματος για όλους τους επιβάτες.

Η κυκλοφορία του ID.7, έχει προγραμματιστεί για φέτος στην Ευρώπη και την Κίνα και από το 2024 στη Βόρεια Αμερική.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement