Με την Έλενα Ακρίτα στο Επικρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποια άλλα ονόματα συζητούνται

Advertisement

Δυνατό ψηφοδέλτιο Επικρατείας δείχνει να ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ψηφοδέλτιο το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, σε εκλόγιμη θέση θα είναι η Έλενα Ακρίτα, η οποία ξεπέρασε τους ενδοιασμούς της και λέει το «ναι» στην πρόταση Τσίπρα. Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ σημαντική υποψηφιότητα, η οποία αναμένεται να φέρει στην πρώτη γραμμή τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ θα ανεβάσει επίπεδο στην κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκλόγιμη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, που θα εκπροσωπήσει την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και που θα έρθει για εγκατάσταση στην Αθήνα, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Πολύ πιθανό είναι να βρεθεί στο Επικρατείας ένα από τα δημοφιλέστερα (και επαρκέστερα, κατά την άποψη της στήλης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), ο δικηγόρος και εργατολόγος (αρθρογράφος του iEidiseis) Διονύσης Τεμπονέρας. Πιθανότατα θα είναι, επίσης, η στρατηγός ε.α. με ευδόκιμη θητεία και με μεγάλο κύρος στην ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αλλά και η Ζωρζέτα Λάλη, με θητεία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Advertisement

Ενδιαφέρον, δε, εμφανίζει αν θα είναι στο Επικρατείας η Λούκα Κατσέλη, έστω και σε μη εκλόγιμη θέση. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πάντως, χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως θα περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα, με την Κουμουνδούρου να έχει ως πρώτους από τους στόχους της προεκλογικής περιόδους την ανώτατη δυνατή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή στις εκλογές και την ψήφο των νέων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, θα είναι υποψήφιος σε τρεις νέες περιφέρειες σε σχέση με το 2019. Στην Κω, που θα περιοδεύσει την Δευτέρα (24/04), θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα Δωδεκάνησα, προς τιμήν και του Νεκτάριου Σαντορινιού που έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ προσεχώς θα ανακοινώσει την Περιφέρεια της Αττικής και της Βορείου Ελλάδας, που επίσης θα είναι υποψήφιος, όπως επιβάλλεται από τον εκλογικό νόμο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement