Η πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο σε παγκόσμια περιοδεία

Advertisement

Η πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο παρουσιάζεται σε έκθεση στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι πριν από την πώλησή της σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό που αναμένεται συγκεντρώσει ποσό ρεκόρ, 120 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Τα περισσότερα από 700 κοσμήματα που είχε στη συλλογή της η αείμνηστη Αυστριακή δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια έργων τέχνης, Χάιντι Χόρτεν είναι σε παγκόσμια περιοδεία, με σταθμούς τη Νέα Υόρκη, την Ταϊπέι και το Λονδίνο, εν όψει της δημοπρασίας στον οίκο Christie’s τον επόμενο μήνα στη Γενεύη και διαδικτυακά.

Κορυφαίες δημιουργίες της συλλογής εκτίθενται δημόσια στην αίθουσα δημοπρασιών του οίκου St James στο κεντρικό Λονδίνο έως την Τετάρτη, αναφέρει

Advertisement

Η συλλογή περιλαμβάνει δαχτυλίδι Cartier από λευκόχρυσο και διαμάντι με το Sunrise Ruby, τον πιο πολύτιμο μη διαμαντένιο πολύτιμο λίθο στον κόσμο, το οποίο η Χόρτεν αγόρασε για 30,4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από οκτώ χρόνια. Το σπάνιο ρουμπίνι της Μιανμάρ «αίμα περιστεριού» 25,59 καρατίων περιγράφεται από το Ελβετικό Γεμολογικό Ινστιτούτο ως «μοναδικός θησαυρός της φύσης» και αναμένεται να πουληθεί έναντι 15-20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα εντυπωσιακά κοσμήματα της συλλογής περιλαμβάνονται το σκαλιστό σμαραγδένιο κολιέ Great Moghul από τον Harry Winston 362 καρατίων, παραλληλόγραμμο διαμαντένιο δαχτυλίδι 47 καρατίων και ένα κομψό κίτρινο διαμαντένιο βραχιόλι από τον Tiffany & Co και δημιουργίες Bulgari που εμφανίζονται πρώτη φορά σε δημοπρασία.

Η Χόρτεν -η οποία κληρονόμησε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες όταν ο σύζυγός της, ο μεγιστάνας του πολυκαταστήματος Χέλμουτ Χόρτεν, πέθανε το 1987. Η Χάιντι Χόρτεν πέθανε τον Ιούνιο του 2022 χωρίς άμεσους κληρονόμους.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement