Ο «άνθρωπος» Αλέξης Τσίπρας

Advertisement

Η ώρα προβολής της σημερινής τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον ALPHA και το είδος της εκπομπής στην οποία φιλοξενήθηκε, επέτρεπε της επέκταση της συζήτησης και σε πιο προσωπική – οικογενειακή θεματολογία.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για τις απώλειες αγαπημένων προσώπων, όπως ο πατέρας του και η μητέρα της συντρόφου του, για την πολύχρονη – από τα εφηβικά τους χρόνια – σχέση με την Μπέτυ Μπαζιάνα και τον ρόλο του μέσα στην οικογένεια και απέναντι στα δύο παιδιά τους. Αναφέρθηκε σε σκανταλιές τους κι αποκάλυψε ποια συσκευή δεν υπάρχει πια στο σπίτι τους.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μαζί με την σύντροφό του από το Λύκειο, ότι τον γοήτευσε ως παρουσία, αλλά περισσότερο η προσωπικότητά της. Είπε ότι εκείνη έχει «τον πρώτο ρόλο» στο σπίτι «και αν δεν τον είχε, δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα». Ανέφερε ότι το ελάττωμά του ως πατέρας είναι μια δυσκολία να βάζει τα όρια, και πως αυτόν τον ρόλο τον έχει η κ. Μπαζιάνα. Σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο ο χρόνος και πως οποιαδήποτε δουλειά κάνει κανείς μπορεί να του τρώει πολύ χρόνο, το θέμα είναι ο χρόνος που έχεις με τα παιδιά σου, με τον άνθρωπό σου, να είναι δημιουργικός.

Advertisement

Ανέφερε ότι τα παιδιά τους κατάλαβαν ότι ο πατέρας τους είναι πολιτικός όταν τον έβλεπαν στην τηλεόραση συνέχεια. Πρόσθεσε ότι ο δημιουργικός χρόνος έχει να κάνει με το αν μπορείς να επικοινωνήσεις με τα παιδιά, να ακούσεις τις αγωνίες και τα θέλω τους, να μπορείς να είσαι δίπλα τους.

Σχολίασε ότι προφανώς υπάρχει δυσκολία όταν βγαίνουν όλοι μαζί και τον σταματούν άνθρωποι για να του μιλήσουν, όμως βρίσκεται πάντα ο τρόπος για οικογενειακές στιγμές, πηγαίνοντας στην εξοχή, είτε βλέποντας μια ταινία. «Το δουλεύουμε διαρκώς με την σύντροφό μου να είμαστε στο ίδιο πλαίσιο», είπε. Αποκάλυψε ότι εκείνος έχει αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών και «αυτός είναι ο λόγος που η Μπέτυ με κατηγορεί ότι διαρκώς τα παιδιά πηγαίνουν αργοπορημένα στο σχολείο».

Advertisement

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μεγάλη μάχη που δίνουν σε σχέση με τα παιδιά είναι οι οθόνες, «έχουμε χάσει το παιχνίδι». «Αυτή η γενιά μεγαλώνει σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο, δεν μπορεί να αποκόψεις το παιδί από την οθόνη, γιατί τη βρίσκει παντού, αλλά πρέπει να βάλεις όρια».

Αποκάλυψε δε ότι στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουν καταργήσει και έχουν μόνο προτζέκτορα για ποδόσφαιρο και ταινίες. Πρόσθεσε ότι η σύντροφός του είχε βάλει πρόγραμμα γονικής συναίνεσης για την τηλεόραση όμως «ο μικρός μας έχει βγει χάκερ και το αφαίρεσε» «και τότε καταργήσαμε την τηλεόραση».

Advertisement

Μιλώντας για τα κατά καιρούς fake news που υπήρξαν εις βάρος του, είπε ότι έχει συνηθίσει αυτή την κατάσταση και δε δίνει σημασία, ωστόσο «κάποια στιγμή αναγκάζεσαι να βγεις και να διαψεύσεις».

Επισήμανε ότι μένουν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, ενώ τόνισε ότι το πιο ενοχλητικό fake news αφορούσε σε «μια συντονισμένη επίθεση» για την εξοχική κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο. Εκεί είπε ότι υπάρχει ένα όριο και πήγε στη δικαιοσύνη.

Advertisement

Ανέφερε ότι με τη σύντροφό του χαλαρώνουν με σινεμά και θέατρο, ενώ παλιότερα, όταν προλάβαιναν, πήγαιναν και στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ. Επίσης απολαμβάνουν να τρώνε έξω ή στο σπίτι με φίλους.

Παλιότερα, πήγαιναν και σε μπαράκια, όχι ότι δεν το κάνουν και τώρα, είπε. Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει φίλοι με τους γονείς των φίλων των παιδιών τους, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Σχολίασε ότι όχι απλά τα συνοδεύει σε παιδικά πάρτι, «αλλά χαλάω την πιάτσα, γιατί οι άλλες μαμάδες «τη λέγανε» στους συζύγους τους ότι ερχόταν ο πρωθυπουργός και δεν έρχονταν εκείνοι».

Advertisement

Είπε ότι μοίραζαν τα πάρτι, ότι αυτό τον βοηθούσε να ξεφύγει και να ζήσει σαν κανονικός άνθρωπος και πως όποιο χρόνο είχε ελεύθερο προσπαθούσε να τον διοχετεύσει στα παιδιά. Ανέφερε ακόμη ότι κάνει ψαροντούφεκο τα τελευταία 10 χρόνια, «ο βυθός σε κάνει να ξεχνιέσαι» και πως η πιο συγκλονιστική εμπειρία ήταν όταν είχε πάρει στα χέρια του το τιμόνι ενός F16.

Κληθείς να μιλήσει για την ξαφνική απώλεια του πατέρα του το 2012 και την απώλεια της μητέρας της συντρόφου του από καρκίνο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλοι βιώνουν την απώλεια, είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που μένουν όταν φεύγουν ξαφνικά οι άνθρωποί τους.

Advertisement

Από την άλλη, είπε, μιλώντας για τον πατέρα του, σκέφτεται πως αυτός ο τρόπος να φεύγει κανείς είναι το καλύτερο γι’ αυτόν που φεύγει, χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Είπε ότι τον είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά «έφυγε».

Είπε ότι είχε ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος -όπως θυμάται- τον έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές την ημέρα. Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του τον καμάρωνε και πως αν και δεν πρόλαβε να τον δει πρωθυπουργό, είχε τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί.

Advertisement

Αναφορικά με τη μητέρα της συντρόφου του, είπε ότι γνώριζαν ότι είχε καρκίνο εδώ και σχεδόν 14 χρόνια και έδωσε μια πολύ γενναία μάχη. Ανέφερε ότι μετά που έμαθαν αυτό το πολύ αρνητικό νέο, πήραν την απόφαση να γίνουν γονείς.

Είπε ότι η μητέρα της το πάλεψε, χάρηκε τα εγγόνια της και πως το μήνυμα είναι πως ακόμα και την πιο δύσκολη ασθένεια μπορεί να την παλέψει κανείς. «Και να την παλέψει στους γιατρούς μας στα δημόσια νοσοκομεία που έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς. Είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει πρωτοποριακές θεραπείες που της έδωσαν 10 χρόνια ζωής παραπάνω».

Advertisement

Ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τις επισκέψεις του στη μητέρα της κ. Μπαζιάνα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σημείωσε ότι πραγματικά είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές και πως αν κάτι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει είναι οι υπηρεσίες υγείας. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να έχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και πως πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement