Σε δημοπρασία πολύτιμα αντικείμενα και έργα τέχνης από την κατοικία του Φρέντι Μέρκιουρι

Advertisement

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η κατοικία του Φρέντι Μέρκιουρι στο Λονδίνο ήταν ανέγγιχτη, σαν ναός αφιερωμένος στον θρυλικό σούπερ σταρ του ροκ συγκροτήματος Queen που πέθανε το 1991, σε ηλικία 45 ετών.

Τώρα το περιεχόμενό του – από τα εκθαμβωτικά σκηνικά κοστούμια και τους χειρόγραφους στίχους του Φρέντι Μέρκιουρι έως τους πίνακες και τα όμορφα αντικείμενα που συλλέχθηκαν στα ταξίδια του – πρόκειται να παρουσιαστεί στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ προτού πωληθεί σε δημοπρασία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Μεταξύ των αντικειμένων είναι ένα στέμμα στο πρότυπο του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου στη στέψη του, το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο συνοδευτικός μανδύας από κόκκινο βελούδο, ψεύτικη γούνα και στρας.

Ο Μέρκιουρι φόρεσε τον μανδύα για την τελική ερμηνεία του «God Save the Queen», με την οποία έκλεισε η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο Knebworth, το 1986.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement