Πέθανε ο διάσημος Ρώσος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίν Γιουντάσκιν

Advertisement

Ο σχεδιαστής μόδας Βαλεντίν Γιουντάσκιν, ο πρώτος Ρώσος σχεδιαστής μόδας που έγινε δεκτός στην Ένωση Υψηλής Ραπτικής της Γαλλίας τη δεκαετία του 1990, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος μόδας που είχε στη Μόσχα.

«Ο Γιουντάσκιν δεν υπάρχει πια», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου μόδας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ο σχεδιαστής έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

«Δυστυχώς, σήμερα μάθαμε την τραγική είδηση του θανάτου του Βαλεντίν Γιουντάσκιν. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Advertisement

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του σχεδιαστή, λέγοντας ότι υπήρξε μια προσωπικότητα που «συνέβαλε πολύ στην ανάπτυξη της ρωσικής τέχνης στη χώρα (…), καθώς και στην προώθηση του ρωσικού πολιτισμού στο εξωτερικό».

«Ιδιοφυής σχεδιαστής μόδας, αναγνωρισμένος διεθνώς, τα ρούχα του φορούσαν αστέρια της σοουμπίζ, του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώ οι επιδείξεις που έκανε προσήλκυαν μεγάλο ενδιαφέρον», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Πρώτου καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement