Οι μισοί από τους δημοσιογράφους δεν έπρεπε να είναι στο debate…

Advertisement

Το πρώτο προεκλογικό debate μετά το 2015 θα λάβει χώρα την προσεχή Τετάρτη 10/5 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ με διακαναλική μετάδοση (πλην Mega, λόγω Champions League).

Ένα debate, κακά τα ψέματα, ανούσιο και άνευρο με μια… στημένη διαδικασία: ερωτήσεις, απαντήσεις, ενίοτε ανταπαντήσεις, τέλος. Χωρίς ο ένας πολιτικός αρχηγός να απευθύνεται στον άλλο. Χωρίς οι δημοσιογράφοι να έχουν δικαίωμα για «ελεύθερη» ερώτηση εκτός των κατηγοριών που έθεσαν οι πολιτικοί στη διακαναλική επιτροπή.

Όσο για τους δημοσιογράφους; Συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς της ΕΡΤ και ερωτήσεις θα απευθύνουν οι Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open) και Ράνια Τζίμα (Mega).
Κι όμως, τρεις εξ αυτών δεν θα έπρεπε να ήταν καν στο πάνελ – αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα σωστοί. Για λόγους… conflict.
  • Η Σία Κοσιώνη είναι σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με πεθερά την πολύπειρη στην πολιτική Ντόρα Μπακογιάννη.
  • Η Ράνια Τζίμα είναι παντρεμένη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, άλλοτε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.
  • Και η Μάρα Ζαχαρέα είναι σύζυγος του Θοδωρή Ρουσόπουλου, βουλευτή και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ.

Αν τα κόμματα το… τραβούσαν λίγο στη διακομματική, οι τρεις δημοσιογράφοι δεν θα έπρεπε να ήταν στο debate…


Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement