Γρίφος οι αναποφάσιστοι – Πρώτη φορά υπάρχουν τόσο πολλοί μιάμιση εβδομάδα πριν τις εκλογές

Advertisement

Τις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική χαρακτήρισε ως τις πιο σημαντικές ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι σημασία έχει το ποσοστό που θα πάρει το πρώτο κόμμα στην πρώτη εκλογική μάχη και όχι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο.

Mιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Μαύρος έκανε εκτενή αναφορά στους αναποφάσιστους.

Όπως είπε, πως από το 1986 που ο ίδιος βρίσκεται επαγγελματικά στον χώρο των ερευνών, είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσοι πολλοί αναποφάσιστοι μιάμιση εβδομάδα πριν τις εκλογές, καθώς στις παρελθούσες προεκλογικές αντίστοιχες περιόδους το ποσοστό κυμαινόταν το περισσότερο μεταξύ 10% και 12%. «Είναι μια κινούμενη άμμος. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν γυναικεία κοινά, υπάρχουν άνθρωποι στις αστικές περιοχές κυρίως, οι οποίοι είναι μπερδεμένοι» είπε.

Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κεντρικό εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι ότι στην ερώτηση, «πόσο επαρκώς ενημερωμένοι αισθάνεστε σε σχέση με τα προγράμματα, τις θέσεις και τις λύσεις που προτείνουν τα κόμματα» το 71% των πολιτών είπε πως δεν αισθάνεται πλήρως ενημερωμένος, το οποίο, μέσα στην αδιευκρίνιστη ψήφο, φτάνει στο ύψος του 80%.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement