Forbes: Πωλήθηκε στον δισεκατομμυριούχο Όστιν Ράσελ – Απέκτησε το 82% έναντι 800 εκατ. δολαρίων

Advertisement

O CEO της Luminar Technologies, Όστιν Ράσελ απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό 82% έναντι 800 εκατ. δολαρίων στην Forbes Global Media, έπειτα από συμφωνία με την Integrated Whale Media Investments.

Ο δισεκατομμυριούχος της αυτοκινητοβιομηχανίας συμφώνησε να αποκτήσει το 82% του Forbes, το οποίο περιλαμβάνει το υπόλοιπο τμήμα της εταιρείας που ανήκει στην οικογένεια Forbes, αναφέρεται στην κοινή δήλωση προς το Reuters.

Ο Ράσελ δεν θα συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το κεφάλαιο για την εξαγορά είναι ανεξάρτητο από τη συμμετοχή του στη Luminar.

Advertisement

Δεν είναι άμεσα σαφές πώς ο Ράσελ χρηματοδοτεί τη συμφωνία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία ανέφερε πρώτη η Wall Street Journal, η μητρική εταιρεία IWM της Forbes με έδρα το Χονγκ Κονγκ, θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία και θα κρατήσει επίσης μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Η Forbes θα προσθέσει επίσης ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία που θα αποτελείται από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω