Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων ότι «εργαλειοποιούν» την τραγωδία των Τεμπών!

Advertisement

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις το Κυριάκου Μητσοτάκη που στρέφεται κατά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος για τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος 17 προσώπων -εκ των οποίων πολιτικοί, υπουργοί και του ιδίου- οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα τέμπη.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες συμπεριφορές» και είδε «εργαλειοποίηση».

Ειδικότερα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ANT1 ρωτήθηκε για τη μήνυση σχολίασε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πριν από λίγο, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να πει ότι οι συγγενείς των θυμάτων εργαλειοποιούν την τραγωδία στα Τέμπη.
**
Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης δεν διστάζει να επιτεθεί χυδαία στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη

«Ο κ. Μητσοτάκη δεν νιώθει τους πολίτες – Κατηγορεί τους γονείς των θυμάτων για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες. Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο», συνέχισε η κα Τσαπανίδου.
«Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του.
Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους.
Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Advertisement

***
Συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη ζητούν δικαιοσύνη

Υπενθυμίζεται, ότι σε μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων -μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής και άλλοι- καθώς και εκπροσώπων Οργανισμών (ΡΑΣ, Hellenic Train, ΟΣΕ κλπ) προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, με στόχο να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας.

Η μήνυση στρέφεται κατά των:
Κυριάκου Μητσοτάκη (πρωθυπουργός), Κώστα Καραμανλή (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Χρήστου Σπίρτζη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Παπαδόπουλου (αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Μεταφορών), Γεωργίου Καραγιάννη (υφυπουργός για θέματα Υποδομών), Νικόλαου Μαυραγάνη (τέως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Ιωάννη Ξιφαρά (Γ.Γ. Μεταφορών), Μαρίας – Έλλης Γεράρδη (Γ.Γ. Υποδομών), Γεώργιου Γεραπετρίτη (υπουργός Επικράτειας), Ιωάννας Τσιαπαρίκου (πρόεδρος ΡΑΣ), Σπύρου Πατέρα (πρόεδρος ΟΣΕ), Παναγιώτη Τερεζάκη (μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ), Χρήστου Βίνη (Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ), Χρήστου Παληού (Μεταβατικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ), Maurizio Capotorto (Δ/ντος Συμβούλου της Hellenic Train), Dario Lo Bosco (πρόεδρος ΔΣ της Hellenic Train).

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement