Aλέξης Τσίπρας: Αλλαγές άμεσα ενόψει της νέας εκλογικής μάχης

Advertisement

Σύγκληση των κομματικών οργάνων προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εκτιμηθεί το αρνητικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό να προχωρήσει στα απαραίτητα συμπεράσματα για την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να ορίσει τα επόμενα βήματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα αλλαγές στη στρατηγική και στον προσανατολισμό του κόμματος ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης, καθώς με βάση το σύνταγμα θα προχωρήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με το ενδεχόμενο της νέας κάλπης να βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα μπροστά μας, και μάλιστα εντός Ιουνίου. Στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης και της Κεντρικής Επιτροπής μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Αλ. Τσίπρας μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής βρισκόταν στο γραφείο του στην πλατεία Κουμουνδούρου μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του και κεντρικά στελέχη του κόμματος. Στις 10.30 μ.μ. περίπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχώρησε σε δήλωση αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της κάλπης, όπως ήταν λογικό, «εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. Πρόσθεσε ότι «οι αγώνες έχουν και νίκες, και ήττες», προαναγγέλλοντας ότι τα συλλογικά όργανα θα συνεδριάσουν άμεσα, καθώς εκτίμησε πως ο εκλογικός κύκλος δεν έχει κλείσει ακόμα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε νέες κομματικές διεργασίες.

Advertisement

«Δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και τα χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση τον εκλογικό αγώνα.

Γύρω στη 1 το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου τον περιμέναν νεολαίοι του κόμματος που βρέθηκαν τις προηγούμενες ώρες στα εκλογικά κέντρα ανά την Αττική δίνοντας τη μάχη.

Advertisement

Επιστροφή στη συλλογικότητα

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στην ΑΥΓΗ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αποτέλεσμα της κάλπης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα μετά την ήττα της 21ης Μαΐου πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στα επόμενα βήματα. Να ακούσει, όπως είπαν, τα μηνύματα της κοινωνίας και να θέσει εκ νέου στο επίκεντρο της στρατηγικής του μια νέα συλλογική προσπάθεια.

«Ανασυγκρότηση και μάχη»: αυτό ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο την άμεση ανασυγκρότηση και την εκπόνηση μιας νέας στρατηγικής, αφού, όπως υπογραμμίζουν, τα προβλήματα της κοινωνίας παραμένουν σε πρώτο πλάνο, με την ακρίβεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας να είναι σταθερά ψηλά στην ατζέντα.

«Να συνέλθουμε άμεσα. Ζητούμενο είναι οι κοινωνικές ανάγκες και οι ουσιαστικές λύσεις που πρέπει να προβάλουμε, αναδεικνύοντας πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ανασυγκρότηση πρέπει να είναι άμεση και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να πορευτεί με ενότητα και αυταπάρνηση μπροστά στη μάχη των επόμενων εκλογών.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement