Περίπτωση Γεροτζιάφα

Advertisement

Καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας επέλεξε, για λόγους αρχής, να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α’ Θεσσαλονίκης και αρνήθηκε τη σιγουριά του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην εκλεγεί, αλλά να βρεθεί σε πολύ χαμηλή, στην έκτη, θέση.

Από τότε που ανέλαβε ρόλο συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ως μέλος της ομάδας των τεχνοκρατών που πλαισίωναν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν απέφευγε να εκτεθεί δημόσια, αξιοποιώντας όσες ευκαιρίες του προσφέρονταν.

Η κατάληξη δείχνει ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον βοήθησε και οι ψηφοφόροι δεν επηρεάστηκαν ούτε από το επιστημονικό του κύρος ούτε από την πολιτική του συγκρότηση.

Advertisement

Αντίθετα, η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας Ράνια Θρασκιά, μπαίνοντας την τελευταία στιγμή στην προεκλογική μάχη, κατάφερε να εκλεγεί και μάλιστα δεύτερη.

Εχει λόγους ο Γρ. Γεροτζιάφας να συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά στην πολιτική από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ενας φίλος του θα απαντούσε αρνητικά και θα προσπαθούσε να τον πείσει να κατέβει από το τρένο. Ενας σύντροφός του θα απαντούσε θετικά και θα έλεγε τα δικά του για τον κοινό σκοπό που μετρά περισσότερο από ο,τιδήποτε ατομικό.
Στην κρίση σας, ποια επιχειρηματολογία θα ήταν περισσότερο πειστική;

Tvxs / Αποψη

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement