Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει κυβέρνηση με… rotation και «τρέχει» τους βουλευτές

Advertisement

Αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά τις εκλογές, προαναγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης, για να κινητοποιήσει και τους βουλευτές της ΝΔ, που αναλαμβάνουν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία

Βέβαιος για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές μετά την εντυπωσιακή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαϊου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει ήδη το επόμενο υπουργικό συμβούλιο και χρησιμοποιεί την προσδοκία υπουργοποίησης για να αντιμετωπίσει τυχόν φαινόμενα χαλαρότητας των γαλάζιων βουλευτών.

Ήδη πριν τις πρώτες εκλογές ο κ.Μητσοτάκης είχε δώσει μία μικρή πρόγευση σαρωτικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, με νέα πρόσωπα (και εκτός κομματικών τειχών της ΝΔ) και περισσότερες γυναίκες, αλλά και με δομικό ανασχηματισμό με τη δημιουργία υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Ενώ προχθές στη συνέντευξη του στον Alpha διαμήνυσε ότι στην υπουργοποίηση θα μετρήσει περισσότερο πόσο θα τρέξουν οι υποψήφιοι βουλευτές για τις δεύτερες εκλογές, παρά πόσους σταυρούς πήραν στις πρώτες, και δήλωσε:

Θα υπάρξει σημαντικότατο -να χρησιμοποιήσω μπασκετική έκφραση- rotation. Μπορεί να το εκλάβει κανείς όπως θέλει. Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα υπουργείο είναι περιορισμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει ένα άλλο υπουργείο.”

Advertisement

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε άλλωστε ότι δεν έκανε δομικό ανασχηματισμό στη διάρκεια της τετραετίας, αλλά επέλεξε να προχωρήσει σε “σημειακές” αλλαγές. “Αυτή τη φορά, προφανώς, θα μιλάμε για μία άλλη κυβέρνηση από αυτή την οποία είχαμε την προηγούμενη τετραετία, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός”, τόνισε.

Ενώ χθες κατά την παράδοση στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο “επιτελικό κράτος”, το μοντέλο του οποίου θα συνεχίσει να εφαρμόζει και σε μία δεύτερη τετραετία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο θα ελέγχει κατά πόσον θα “τρέξουν” στη δεύτερη προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 25ης Ιουνίου οι γαλάζιοι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές, αλλά η Πειραιώς θα οργανώσει κεντρικά τις προεκλογικές δράσεις.

Advertisement

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες ειδικότερα σύσκεψη υπό το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Σμυρλή και τον συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας Νίκο Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή των γαλάζιων βουλευτών της Αττικής για οργανωτικά ζητήματα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και του Ακη Σκέρτσου (που παραμένει ως εκπρόσωπος της ΝΔ πλέον και χθες κήρυξε διμέτωπο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και όλων των βουλευτών της ΝΔ, Αθηνών και επαρχίας, στους οποίους θα δοθούν οργανωτικές και επικοινωνιακές οδηγίες, ως προς το πως θα κινηθούν στις περιφέρειες τους.

Η γαλάζια ηγεσία θέλει δηλαδή οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί αλλά και οι επιλαχόντες που έχουν πιθανότητες εκλογής με την ενισχυμένη αναλογική να συνεχίσουν την προεκλογική εκστρατεία με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις στις περιφέρειες τους, ενώ οι πιο προβεβλημένοι υπουργοί θα “χρεωθούν” και με δυο – τρεις περιοδείες έκαστος. Μετά δε το “άδεισμα” του κ.Μητσοτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη, έχει ξεκαθαριστεί προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση ότι πρέπει να αποφευχθούν… αποκαλυπτικά τολμηρές δηλώσεις για να αποφευχθούν και γκάφες πριν τις δεύτερες κάλπες.

Advertisement

Το κύριο βάρος βέβαια και της δεύτερης προεκλογικής εκστρατείας θα σηκώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα έχει πυκνό πρόγραμμα περιοδειών: Ειδικότερα θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Περιστέρι, Τρίτη και Τετάρτη στην Κρήτη, Πέμπτη στην Α’ Αθηνών και την Παρασκευή στην Καρδίτσα.

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει βάρος και στη βόρεια Ελλάδα, όπου η ΝΔ είχε απώλειες προς τα δεξιά της.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement