Ο Βορίδης εκβιάζει: «Τρίτες εκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία η Ν.Δ. στις 25 Ιουνίου»

Advertisement

Τι και αν ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί επίσημα οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (27/05), για τρίτες εκλογές σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν πάρει αυτοδυναμία στις κάλπες που θα στηθούν σε έναν μήνα από σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης είπε στο MEGA: «Στόχος της Ν.Δ. παραμένει η αυτοδυναμία, καθώς έχει ήδη απορρίψει το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ.».

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες».

Advertisement

Τι είπε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών που έγιναν την περασμένη Κυριακή, 21 Μαΐου και αναφέρθηκε στη βαριά ήττα, την οποία υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ.

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε: «Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η Ν.Δ. θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε, ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Advertisement

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω, δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement