ΣΥΡΙΖΑ: Ανασύνταξη με στόχο την ανατροπή

Advertisement

Η Κουμουνδούρου κλείνει τις «εκκρεμότητες» που προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και μπαίνει στην τελική ευθεία για τις δεύτερες κάλπες.

«Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς». Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώνει την αισιοδοξία που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου. Όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, η νέα εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη.

Η βαριά ήττα στις πρώτες κάλπες κινητοποίησε την Κουμουνδούρου, η οποία την τελευταία εβδομάδα επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να διορθώσει άμεσα τα σοβαρά λάθη και τις αστοχίες που υπήρξαν, μιας και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την επόμενη εκλογική πρόκληση.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα έγινε η πρώτη συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής του κόμματος, η οποία συστάθηκε πριν από λίγες μέρες, έχοντας φρέσκα πρόσωπα στο δυναμικό της. Μεταξύ αυτών, ο δικηγόρος-εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή.

Στην πρώτη του τοποθέτηση με τη νέα ιδιότητά του ο Δ. Τεμπονέρας προανήγγειλε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «προκειμένου να επικοινωνήσουμε με καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα». Επίσης, υπογράμμισε με νόημα πως άλλος ένας βασικός σκοπός της Επιτροπής είναι «να αποδείξει» στους Έλληνες πολίτες ότι «λάβαμε το μήνυμα των προηγούμενων εκλογών».

Όπως έγινε σαφές, οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στο επίκεντρο της καμπάνιας του κόμματος. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας, «θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και τις προτάσεις μας. Για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για την παιδεία, θα μιλήσουμε, το επόμενο διάστημα, με μεγαλύτερη σαφήνεια με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας, που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης».

Advertisement

Τα βήματα προς την ανατροπή

Το σύνθημα της αντεπίθεσης έδωσε την περασμένη Πέμπτη ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας πως αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε κόμμα εξουσίας… πάμε να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά».

Μια ημέρα μετά, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σημαντικές αλλαγές στην πορεία του κόμματος για τις κάλπες: τη δημιουργία διευρυμένης ειδικής ομάδας που θα καθοδηγήσει το κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τη συγκρότηση νέας εκλογικής επιτροπής όπως και οργανωτικής επιτροπής εκλογικού αγώνα προκειμένου να ενημερώνει και τις οργανώσεις μελών ανά την επικράτεια για θέματα γραμμής και καθημερινής ατζέντας.

Σε μια κίνηση να περιοριστούν τα λάθη από στελέχη του κόμματος, αποφασίστηκε τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια να καθορίζει πλέον το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να εφαρμοστεί στην πράξη η νέα πορεία προς τις κάλπες, η οποία και θα καταδείξει κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ διόρθωσε τις αστοχίες της προηγούμενης φοράς και –κυρίως– εάν μπορεί να πείσει μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων να τον εμπιστευτούν.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement