Με 7 προγραμματικές αιχμές στην τελική αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Ένα σαφές στίγμα ότι διαθέτει ολοκληρωμένη, υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, για την οποία ζητά τη συστράτευση του προοδευτικού κόσμου, στρεφόμενος όμως και στοχευμένα στο μεσαίο χώρο, αναμένεται να δώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το πρόγραμμα κινείται σε 7 άξονες-βήματα, που αποτελούν και την ανάλυση του κεντρικού συνθήματος «Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους», με το οποίο τιτλοφορείται η εκστρατεία του για τις νέες κάλπες. Ουσιαστικά η πρόταση αποτελεί και μία απάντηση στην επίθεση της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις.

Θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα και μία τετράδα στελεχών (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Χαρίτσης, Τεμπονέρας), στις 19:30 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια:

Advertisement
1. Ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη.

2. Ενίσχυση του το εισοδήματος, θωράκιση της αγοραστικής του δύναμης.

3. Στο επίκεντρο των πολιτικών μπαίνουν οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα στην εργασία.

4. Δημιουργίας ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ.

5. Ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.

6. Δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία.

Advertisement

7. Εγγύηση τους δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία.

Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα της επόμενης 4ετίας: «Μια Ελλάδα με άμβλυνση των ανισοτήτων, αύξηση εισοδημάτων, καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αντιμετώπιση της βραδυφλεγούς βόμβας του ιδιωτικού χρέους αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους», όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατηγορήσει τη ΝΔ για υποκρισία σχετικά με τα περί κοστολόγησης των κομματικών προγραμμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά και να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αρνήθηκε και πάλι, αναδιπλούμενος από παλαιότερες δηλώσεις του, να διεξαχθεί debate μεταξύ των δύο.

Advertisement

Για το πρώτο, η Κουμουνδούρου επικαλείται τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι αναρμόδιο για τέτοιου είδους κοστολογήσεις, εκθέτοντας έτσι τον Άκη Σκέρτσο ως πλαστογράφο, που περιφέρει ένα χαρτί μορφής excel με δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ.

Για το debate των δύο πολιτικών αρχηγών, αποδίδει την άρνηση του κ. Μητσοτάκη στην προσπάθεια της ΝΔ να μην ακούσουν οι πολίτες επιχειρήματα και να μην συγκρίνουν τα δύο προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Γαλάζια φορολογική αφαίμαξη

Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στους κοινωνικά αδύναμους, αλλά και στη μεσαία τάξη, ο κ. Τσίπρας θέτει ως κεντρικό στοιχείο στην προεκλογική του ρητορική την φορολογική αφαίμαξη στην οποία επιδόθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω των έμμεσων φόρων και αρνούμενη να μειώσει τους σχετικούς συντελεστές.

Advertisement

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αδιανόητες τις θεωρίες που έχει πλασάρει η ΝΔ κυρίως μέσω του Άκη Σκέρτσου, του Χάρη Θεοχάρη και άλλων στελεχών της, περί «δίκαιων έμμεσων φόρων», κόντρα σε όλων των ειδών τις οικονομικές αναλύσεις ανά τον κόσμο.
«Για πρώτη φορά, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, οι έμμεσοι φόροι έφθασαν να αποτελούν το 60% των εσόδων του Δημοσίου» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement