Ποιες γυναίκες σκέφτεται να βάλει στη νέα του κυβέρνηση ο Μητσοτάκης εάν επανεκλεγεί

Advertisement

Πέντε γυναίκες θα μπορούσαν κάλλιστα να πλαισιώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτη γυναίκα και αμετακίνητη στο υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη να τον παίρνει το …ποτάμι.

Δεύτερη αλλά μετακινούμενη η Νίκη Κεραμέως η οποία ως πρώτη γυναίκα σε σταυρούς ζαχαρώνει την “καρέκλα” της υπουργού Άμυνας. Μόνο που δεν πρόκειται για “καρέκλα” αλλά για “μπίλια” στο μπιλιάρδο και από τις “καραμπόλες” της τελευταίας στιγμής θα εξαρτηθεί σε ποιον τελικώς θα κάτσει η καρέκλα του υπουργείου Άμυνας. Στην Νίκη ή στον Δένδια;

Τρίτη γυναίκα η Όλγα Κεφαλογιάννη πιθανότατα στο υπουργείο Τουρισμού χωρίς φυσικά το υπουργείο πολιτισμού και χωρίς τους τσαμπουκάδες του 2019.

Τέταρτη γυναίκα η Σοφία Ζαχαράκη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος που έρχεται από την Ανατολική Αττική πρώτη σε σταυρούς με τον Μάκη Βορίδη να τρώει την σκόνη της, κάτι που χάρηκε ιδιαιτέρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια χαρά που είχε να την νιώσει από τις μαθητικές εκλογές στο Κολέγιο Αθηνών !

Advertisement

Πέμπτη γυναίκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα αποτελέσει έκπληξη η επαναπατρισθείσα από την Ουάσιγκτον πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου που συνταξιοδοτείται από το Διπλωματικό Σώμα και στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκη χρωστάει το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Όπως είχε αποκαλύψει το iEidiseis στις 1/5/22: « Της πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού να μιλήσει στο Κογκρέσο είχε προηγηθεί γεύμα στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον που παρέθεσε η πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και στο οποίο παρακάθισαν οι: Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μπόμπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής και ο Τζορτζ Τσούνης, που έχει οριστεί ως νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Το γεύμα περιελάμβανε μεσογειακή κουζίνα όπου κυριαρχούσε η μελιτζάνα. Το κυρίως πιάτο ήταν κρέας κοκκινιστό με μελιτζάνες, γνωστό ως «καπαμά» με το οποίο μαθαίνουμε ότι ξετρελάθηκαν η Νάνσι και ο Μπόμπ, ενώ για τον Τζορτζ η γεύση ήταν γνώριμη καθώς ο «καπαμάς» ήταν ένα από τα αγαπημένα φαγητά των γονιών του Τζέιμς και Ελένη, μετανάστες πρώτης γενιάς από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας».

Advertisement

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει ανεβεί κατακόρυφα στην εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το παρατεταμένο χειροκρότημα που έλαβε απ όλες τις πτέρυγες στο Κογκρέσο και από τότε έχει “καρφωθεί” στο μυαλό του να της προσφέρει πολιτική καρέκλα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Έκτη γυναίκα που αναμένεται να αξιοποιήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι η Άννα Ροκοφύλλου, κόρη υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου και σύζυγος συμμαθητή και επιστήθιου φίλου του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει βαρέως ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει την φίλη του να βγει σε εκλόγιμη θέση ωστόσο η αξιοποίηση της σε κυβερνητικό πόστο για την προώθηση θεμάτων ισότητας των δυο φύλλων θεωρείται δεδομένη.

Έβδομη γυναίκα που θα ήθελε να εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η Σέβη Βολουδάκη, χήρα του Μανούσου Βοκουδάκη. Ωστόσο η εκλογή της στα Χανιά με υψηλή σταυροδοσία προκάλεσε τριβές και ζωντάνεψε οικογενειακή βεντέτα η οποία ενδεχομένως αναζωπυρωθεί με ενδεχόμενη υπουργοποίηση της κ. Βολουδάκη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement