Δολοφονία 29χρονου στη Ν. Φιλαδέλφεια: Υπό εξέταση 15-20 στελέχη της ΕΛΑΣ

Advertisement

Η εσωτερική έρευνα που ξεκίνησε για τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα, και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 Ακόμη, τονίζουν ότι «όπως έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Advertisement

Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών».

Επικοινωνία Οικονόμου με τον πατέρα του 29χρονου Μιχάλη

Με τον πατέρα του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη καθώς και τα συλλυπητήριά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Advertisement

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα στους 104 χούλιγκαν

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως σε βάρος των 104 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεια από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα είναι:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Advertisement

Δεν έχει βρεθεί το φονικό μαχαίρι, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες κινούνται σε τρεις άξονες. Οι Αρχές, έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.
Επιπρόσθετα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δεν έχει εντοπιστεί.
Αντίθετα, έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement