Η μοιραία μαχαιριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο του 29χρονου

Advertisement
Ένα χτύπημα στο χέρι ήταν αρκετό για να κόψει το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος πέθανε μετά το χάος από τους Κροάτες ναζί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα και μοναδικό τραύμα στο χέρι ήταν η αιτία θανάτου του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τη ιατροδικαστική έκθεση.

Ο άτυχος φίλαθλος της ΑΕΚ δέχθηκε το χτύπημα από μαχαίρι τύπου καραμπίτ, το οποίο τον πέτυχε στο χέρι, ενδεχομένως στην προσπάθειά του να αμυνθεί, όμως το τραύμα προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο λίγα λεπτά αργότερα.

Την Παρασκευή η κηδεία, το μήνυμα της οικογένειας

Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Κατσουρή είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 11/8 στις 5μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, με την οικογένεια του αδικοχαμένου 29χρονου να ζητά αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ»

Χθες, Τετάρτη, πήρε εξιτήριο από το «Κοργιαλένειο -Μπενάκειο» ΕΕΣ και η μητέρα του 29χρονου, η οποία νοσηλευόταν σε καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου μετά το σοκ που υπέστη όταν άκουσε τα νέα για τη δολοφονία του γιου της. Υπεβλήθη σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο που ολοκλήρωσε χωρίς ευρήματα, αναφέρει ανακοίνωση του «Ερυθρού Σταυρού».

Advertisement

Ωστόσο, με έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο ο πατέρας του Μιχάλη. Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική και θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στο νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται τρεις Έλληνες. Ειδικότερα, ένας 48χρονος κι ένας 47χρονος νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική σε σταθερή κατάσταση, σιτίζεται, είναι περιπατητικοί και εκκρεμεί ο επαναληπτικός απεικονιστικός έλεγχος, προκειμένου να δοθεί σήμερα εξιτήριο. Ένας 26χρονος, που νοσηλεύεται στην ίδια κλινική, έχει κεφαλαλγία και επεισόδια εμέτων, οπότε συνεχίζεται η παρακολούθηση του.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι απολογίες

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα πολεμοφόδια ενώ οι συλληφθέντες θα ξεκινήσουν από αύριο να περνούν από την ανακρίτρια για τις απολογίες τους.

Advertisement

Στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά το φιάσκο μεγατόνων για το οποίο η κυβέρνηση κρύβεται και επιχειρεί να πετάξει αλλού τις ευθύνες, μπαίνει ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη, καθώς η εκτίμηση παραμένει ότι βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Την ίδια στιγμή εξετάζει και η συμμετοχή Ελλήνων οπαδών στα επεισόδια, καθώς, εκτός από τους δύο συλληφθέντες, υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι οι ναζί οπαδοί της Ντινάμο είχαν συνεργασία με άτομα στην Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται, άλλωστε, κάποιοι να λειτουργούσαν και ως καθοδηγητές της συμμορίας που σκόρπισε το χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Advertisement

Η απολογητική διαδικασία, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ  προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή ξεκινάει αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ο 37χρονος Κροάτης που νοσηλευόταν φρουρούμενος στον Ερυθρό. Στη ΓΑΔΑ τον μετέφερε αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ, καθώς πήρε εξιτήριο. Οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο καθώς το τραύμα το οποίο φέρει στο χέρι δεν αποτελεί λόγο παραμονής στο νοσοκομείο.

Advertisement

Το βαρύ κατηγορητήριο

Τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν:

  • Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση
  • Έκρηξη
  • Κατοχή εκρηκτικών υλών

Τα πλημμελήματα αφορούν:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement