Νέα Φιλαδέλφεια: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 29χρονο – Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο

Advertisement

Σήμερα το απόγευμα συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία και θα αποχαιρετήσουν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε νεκρός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πού εστιάζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Στην Ελευσίνα, τον τόπο κατοικίας του θα γραφτεί σήμερα, Παρασκευή (11/08) η τελευταία πράξη της τραγωδίας που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινή γνώμη με τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, που έχασε τη ζωή του στην καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 29χρονο, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί την Παρασκευή (11/8) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, με την οικογένειά του να ζητά να γίνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» αντί στεφάνων.

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας» αναφέρει το μήνυμα της οικογένειας.

Advertisement

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Δωρεές αντί στεφάνων υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» σε μνήμη του αδικοχαμένου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ.

Αριθμοί λογαριασμών σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»:

Alpha Bank: IBAN: GR26 0140 1520 1520 0200 2000 515

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: IBAN: GR20 0110 0800 0000 0804 8089 836

Στην κατάθεση χρειάζεται να δηλωθεί το ονοματεπώνυμο του δωρητή και η φράση «ΜΙΧΑΛΗΣ».

Advertisement

Μετά την πραγματοποίηση της δωρεάς παρακαλούνται οι δωρητές να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου είτε τηλεφωνικά στο (210-7700009) (επιλ: 1), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο syllogoselpida@elpida.org, ώστε να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να σταλεί σχετική απόδειξη δωρεάς.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας»

Δήμος Ελευσίνας: Καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση μέχρι την κηδεία

Στο πένθος για τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ συμμετέχει ο δήμος Ελευσίνας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 28χρονου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη και μέχρι την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση, στα όρια του Δήμου μας.

Advertisement

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στεκόμαστε στο πλευρό της, αυτές τις τραγικές στιγμές.

Καλό ταξίδι, Μιχάλη..».

Δύο Έλληνες χούλιγκαν ψηλά στη λίστα των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου, με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, να σκιαγραφούν και το προφίλ των συλληφθέντων, και ειδικά δύο Έλληνες χούλιγκαν του Παναθηναϊκού έχουν τοποθετηθεί ψηλά στη λίστα των υπόπτων, την ώρα που οι Κροάτες χούλιγκαν εμφανίζονται αμετανόητοι για όσα εκτυλίχθηκαν.

Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 26χρονο. Ο τελευταίος έχει συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για παράβαση του νόμου περί Αθλητικής Βίας, καθώς είχε μεταβεί μαζί με άλλους οπαδούς, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Κρήτη, για τον οποίο είχε απαγορευτεί η διάθεση εισιτηρίων και η μετακίνηση οπαδών.

Advertisement

Ο 27χρονος, όμως, ο οποίος έχει και το πιο βεβαρημένο ποινικό μητρώο αποτελεί άτομο ειδικού ενδιαφέροντος για τις Αρχές.

Από το 2018 έως το 2021 είχε συλληφθεί τέσσερις φορές, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ληστείες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τον νόμο περί εκρηκτικών υλών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, περί φωτοβολιδών και βεγγαλικών, εγκληματική οργάνωση, για τον νόμο περί Αθλητικής Βίας κλπ.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2021, το οποίο εκτελέστηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος, όμως αποφυλακίστηκε στη συνέχεια υπό όρους.

Advertisement

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της επίθεσης

Σημαντικά είναι και όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που αναφέρονται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας από την Αστυνομία και ξετυλίγουν χρονικά τόσο τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στις Αρχές όσο και το χρονικό της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων στο διαβιβαστικό γίνεται εκτενής αναφορά στις πληροφορίες που είχαν φτάσει στις ελληνικές Αρχές αλλά και όσα προκύπτουν από την περιγραφή του χρονικού της επίθεσης, αφού όπως αποδεικνύεται η πληροφόρηση στο κέντρο επιχειρήσεων υπήρχε όχι μόνο από αστυνομικούς αλλά και από την ΣΤΑ.ΣΥ.

Ακόμη υπήρχε χρόνος για επέμβαση που δεν έγινε παρά μόνο όταν πλέον ξέσπασε η συμπλοκή και με αρκετή καθυστέρηση.

Advertisement

«Περί ώρα 22:55, από την ΣΤΑ.ΣΥ, υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις Κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν.

Περί ώρα 23:00, τα άτομα αποβιβάσθηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», ενώ ταυτόχρονα οι οργανωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο, άρχισαν να κινούνται εξωτερικά και περιμετρικά του γηπέδου προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Κιουταχείας και Λεύκης.

Στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της Α.Ε.Κ, με εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων, αντικειμένων όπως αυτοσχέδια ρόπαλα, τεμάχια από πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, καθώς και με ρίψεις Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών (Α.Ε.Μ.)».

Advertisement

Στη συνέχεια αναφέρεται ο τρόπος που αστυνομικές κατάφεραν να απομονώσουν, να ακινητοποιήσουν και να δεσμεύσουν τους συλληφθέντες, καθώς επίσης στοιχεία για τους τραυματίες αλλά και για τους συλληφθέντες που αφορούν την έρευνα, όπως και τις κινήσεις που έγιναν για την συλλογή στοιχείων, βιντεοληπτικών υλικών κλπ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement