Επίσκεψη Γερμανών Δασολόγων στα δάση του Ολύμπου

Advertisement

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 Γερμανοί Δασολόγοι των δασικών υπηρεσιών της Ρηνανίας-Παλατινάτου επισκέφτηκαν τα δασικά οικοσυστήματα του Ολύμπου στους νομούς Λάρισας και Πιερίας με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών αλλά και τη δασική αναψυχή.

Συγκεκριμένα τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών της Γερμανίας ξεναγήθηκαν στα δάση του Ολύμπου και στις ιδιαίτερες ομορφιές του εμβληματικού μας βουνού μέσα από δασικά μονοπάτια στα δάση Μαύρης Πεύκης και Ελάτης της Λεπτοκαρυάς και της Καρυάς Ολύμπου, σε μια κατάφυτη διαδρομή στο ρέμα Ζηλιάνα της Καρυάς, στο Πλατανοδάσος Σπαρμού, στα αλπικά λιβάδια του Ολύμπου και στα δρυοδάση της περιοχής Αγίου Δημητρίου Κατερίνης.

Μέσα από μία Ολύμπια διαδρομή 150 χιλιομέτρων οι Γερμανοί δασολόγοι περιηγήθηκαν σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος, ενημερώθηκαν για το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου ανά υψομετρική ζώνη, την ιδιαιτερότητά του στη διαδοχή των ζωνών βλάστησης (φαινόμενο Αναστροφής), την μοναδική χλωρίδα του και την πλούσια πανίδα του.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη μετατόπιση της ξυλείας στο Δημόσιο Δάσος Καρυάς Ελασσόνας για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων. Ενημερώθηκαν για τη διαχείριση των δασών καθώς και τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προστασία και τρόπο διαχείρισης των δασών και διαπιστώθηκε πως κοινός σκοπός όλων μας είναι η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέσα από την αειφορική διαχείριση .

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από στελέχη  της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και την προϊσταμένη κα Ζωή Φτίκα.

Advertisement

Οι επισκέπτες ευχαρίστησαν για την όμορφη  εμπειρία στα δάση του Ολύμπου και αποχώρησαν ενθουσιασμένοι.

Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement