Το Συνέδριο στο «μενού» της σημερινής ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα – κλειδιά

Advertisement

Τον χαρακτήρα «πανστρατιάς» για την νέα σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για το Συνέδριο του κόμματος αναμένεται να έχει η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με τον Στέφανο Κασσελάκη να στέλνει το μήνυμα πως προχωράμε μπροστά απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αφήνοντας πίσω αυτούς που πλήγωσαν τον κόσμο της Αριστεράς.

Οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στις 11:30 στο ξενοδοχείο Caravel. Στον οδικό χάρτη που χάραξε η Πολιτική Γραμματεία της περασμένης Πέμπτης για το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, η Κεντρική Επιτροπή θα εγκρίνει τη δημιουργία δύο επιτροπών, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και της Επιτροπής πολιτικών Θέσεων με την ηγεσία του κόμματος να βάζει μέσα στο «παιχνίδι» όλους τους «παίχτες». Έμπειρα στελέχη, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας κ.α., θα αναλάβουν να «τρέξουν» όλες τις προετοιμασίες για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα των στελεχών θα ανακοινωθούν και θα επικυρωθούν στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ένα συνέδριο «επανεκκίνησης, συσπείρωσης και ανασυγκρότησης», δίνοντας με αυτό τον τρόπο τον τόνο για την διεξαγωγή του με την Κουμουνδούρου, παράλληλα, να στοχεύει σε έναν «πανηγυρικό» χαρακτήρα στις 23-25 του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Ο οδικός χάρτης, υπενθυμίζεται, προβλέπει πως τον Φεβρουάριο θα εκλεγούν νέα συντονιστικά στις Οργανώσεις Μελών και στις Νομαρχιακές Επιτροπές, ενώ, παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των συνέδρων. Στις κάλπες αυτές, όπως σημείωναν πηγές της Κουμουνδούρου μετά το τέλος της πρόσφατης Πολιτικής Γραμματείας, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά τα 40.000 νέα μέλη που γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αναφορικά με τις χρεώσεις τομέων ευθύνης του κόμματος, ο Νίκος Παππάς ανέλαβε υπεύθυνος Οικονομίας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπεύθυνος Προγράμματος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπεύθυνος για το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και η Ρένα Δούρου υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement