Θεσσαλονίκη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 50χρονη που σκότωσαν τα σκυλιά

Advertisement

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι της 50χρονης γυναίκας που έπεσε θύμα επίθεσης σκύλων μέσα στο σπίτι της στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Νεοχωρούδα.

Κανείς στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Η σορός της 50χρονης θα μεταφερθεί στον ιερό ναό μία ώρα νωρίτερα για να την αποχαιρετήσουν φίλοι και συγγενείς.

Advertisement

Το χρονικό της επίθεσης των σκύλων

Η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι της Κυριακής στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης καθάριζε την αυλή του σπιτιού της από κλαδιά και χόρτα όταν έγινε το τραγικό συμβάν. Τα 3 μεγαλόσωμα σκυλιά του γειτονικού σπιτιού έφυγαν από τη δική τους αυλή και επιτέθηκαν στην 50χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως στον χώρο βρισκόταν και ο κηπουρός, ο οποίος επειδή είναι κωφάλαλος ούτε άκουσε την επίθεση ούτε μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια λόγω της ομιλητικής αναπηρίας του.

«Ξεψύχισε στα χέρια του παιδιού της»

Ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Στέργιος Κουτσουβάλογλου, μίλησε τη Δευτέρα (11/12) στην εκπομπή «Tlive» του ALPHA και τόνισε ταεξής: «Η περίφραξη ήταν ανοιχτή, επειδή η πρώην σύζυγός μου κλάδευε. Τα σκυλιά αυτά είχαν απασχολήσει και στην περιοχή, καθώς ξέφευγαν όλη την ώρα. Αυτή η φορά ήταν μοιραία! Τα σκυλιά ήταν μεγάλα και άγρια, το γνώριζαν όλοι».

Advertisement

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, να σε δαγκώνει ο σκύλος, να τον κλωτσάς για να φύγει και να ορμούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, να σε καταγγέλλουν και να πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο 20 και 30 χιλιάδων ευρώ. […] Είναι τραγικό! Ποια ζωή είναι πιο σημαντική: Των ανθρώπων ή των ζώων; Δεν πρόκειται να θανατωθούν, γιατί δεν το επιτρέπει η νομοθεσία. Η πρώην σύζυγός μου πέθανε και τα σκυλιά ζουν».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η 50χρονη γυναίκα έφερε πάνω από 50 τραύματα στο κορμί της, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στα άκρα, ειδικά στα χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σπανίως υπάρχει τέτοια εικόνα σε θύμα επίθεσης από ζώα, με τα τραύματα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν και τα τρία εκατοστά.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και τον παρέπεμψε να απολογηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στον ανακριτή, με το σκεπτικό ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των ζώων του στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement