Αιχμές Καρυστιανού για τη δικαιοσύνη σχετικά με τον χρόνο δίωξης κατά Αγοραστού

Advertisement

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Dnews η Μαρία Καρυστιανού είπε: «Μετά από ένα χρόνο περίπου, εισακούστηκαν οι φωνές μας στην Εισαγγελία Λαρίσης και προχώρησαν σε ποινική δίωξη στον κ. Αγοραστό, κάτι για το οποίο εμείς φωνάζαμε εδώ και πολλούς μήνες.

Η τόσο αδικαιολόγητα αργοπορημένη ανακριτική κίνηση μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν ήταν μια αυτόβουλη δράση της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά πιθανότατα συσχετίζεται με την κίνηση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως της ΕΕ, κας Κοβέτσι, η οποία έχει καλέσει εσπευσμένα στο Στρασβούργο τον κ. Σοφουλάκη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα έχουν αναφερθεί στην εξεταστική επιτροπή και στις δικές μου καταγγελίες αλλά και για την πορεία της έρευνας, ένα χρόνο μετά.

Ελπίζουμε από δω και πέρα, η Ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο δυναμικά και στις υπόλοιπες ποινικές διώξεις αποκαθιστώντας έστω και τώρα τη βεβηλωμένη μνήμη των παιδιών μας».

Προ λίγων ημερών η κ. Καρυστιάνου είχε στηλιτεύσει τον κυνικό τρόπο με τον οποίο, όπως καταγγέλλει, την αντιμετώπισε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφού της είπε πως «αυτά συμβαίνουν» και «να πάει στην εκκλησία για να βοηθηθεί» ώστε να προχωρήσει μπροστά.

Advertisement

Επιμένει να ρίχνει αλλού τις ευθύνες ο Αγοραστός

Σε δήλωσή του ο Κ. Αγοραστός χαρακτηρίζει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών» και επιμένει πως η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια και δεν ήταν αυτή που έλαβε αποφάσεις για το άρον άρον μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Αγοραστού:

«Για μία ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και δηλώνω ότι συμπαραστάθηκα στους οικείους των θυμάτων από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Θέλω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να δηλώσω  ότι είναι άδικη η παραπομπή μου για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, δεδομένου ότι  η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών.

Advertisement

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί  ότι δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Κώστας Αγοραστός».

Απορρίφθηκε το αίτημα διακοπής των εργασιών

Σήμερα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, για διακοπή των εργασιών της έως την ολοκλήρωση της σχετικής ανάκρισης από την εισαγγελία εφετών Λάρισας.

Κατά του αιτήματος τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, και της Πλεύσης Ελευθερίας. Υπέρ της άμεσης διακοπής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά, η ΚΟ «Σπαρτιάτες», η ΚΟ «Νίκη» και ο αν. βουλευτής Κ. Φλώρος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προηγηθεί η κλήση ουσιωδών μαρτύρων κι εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση από την εισαγγελία Λάρισας, να διακοπούν τότε οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής.

Advertisement

Τι κατέθεσε ο Σπίρτζης

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Η απαγόρευση κρατικών ενισχύσεων από την Ε.Ε. επηρέασε την εύρυθμη λειτουργία και του ΟΣΕ». Για τη θητεία του στο χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών σημείωσε: «Ανησυχούσα για όλα ως υπουργός, αλλά όχι για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων».

Απαντώντας σε ερώτηση της Μιλένας Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε ότι δεν υιοθετεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις ευθύνες για το έγκλημα θα τις βρει η Δικαιοσύνη. Κάλεσε μάλιστα όσους βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement