Μεγάλη αύξηση των εσόδων τους από τις ψηφιακές υπηρεσίες αναμένεται να πετύχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Advertisement

Μεγάλη αύξηση των εσόδων τους τις επόμενες δεκαετίες από τις ψηφιακές υπηρεσίες αναμένεται να πετύχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συμβούλων επιχειρηματικότητας μέχρι το 2030, οι ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούσαν να αποφέρουν πρόσθετα έσοδα ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίου ευρώ σε όλη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτό το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί στα 3,25 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2040, σύμφωνα με έρευνα της Accenture. Φυσικά οι ψηφιακές υπηρεσίες θα αυξηθούν κατακόρυφα όταν τα αυτοκίνητα θα έχουν λογισμικά που συμβάλλουν αποφασιστικά στην αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Σήμερα οι ψηφιακές υπηρεσίες παράγουν μόνο το 3% των εσόδων των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Όμως αυτό το ποσοστό χρόνο με τον χρόνο, θα αυξάνετε, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται όλο και μεγαλύτερες επενδύσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το πρώτο βήμα της ψηφιοποίησης είναι η χρήση του smartphones για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Από την ψυχαγωγία, την επικοινωνία, τον έλεγχο του αυτοκινήτου απομακρυσμένα ή τον τρόπο που ο οδηγός θα ανοίγει ή θα εκκινεί το όχημα. Όλες αυτές οι ψηφιακές λειτουργίες υπόσχονται κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν και προστιθέμενη αξία στο εκάστοτε όχημα.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement