Μονομαχία Κασσελάκη-Γεροβασίλη

Advertisement

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν πάει άλλο. Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο», επεσήμανε η Ολγα Γεροβασίλη στην ομιλία της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει: «Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου σ’ αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα» (Σ.σ. στο γραπτό κείμενο που διανεμήθηκε αναφερόταν: «Δηλώνω παρούσα. Ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»).

Να σημειωθεί ότι τη στιγμή της ανακοίνωσης υπήρξαν ηχηρές αποδοκιμασίες και φωνές από μεγάλη ομάδα συνέδρων, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώθηκε από τη θέση του ζητώντας να σταματήσουν.

Αμέσως πήρε τον λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης και είπε ότι καλωσορίζει την αντιπρόεδρο της βουλής σ’ έναν όμορφο αγώνα. «Δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Θα δουλέψω ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας. Δεσμεύομαι ότι, την επομένη των εκλογών, αν κερδίσω θα προσκαλέσω την Ολγα Γεροβασίλη και την ομάδα της για να κάνουμε τις καταστατικές αλλαγές».

«Να ξέρουν όλοι ότι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Advertisement

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο… εάν το συνέδριο απορρίψει την προσφυγή σε νέες προεδρικές εκλογές, όπως αναφέραμε νωρίτερα. Υπέρ της ακύρωσης τάχθηκε και επισήμως (μετά τις ομιλίες Γεροβασίλη-Κασσελάκη) ο Σωκράτης Φάμελλος. «Δεν γίνεται κάθε πέντε μήνες να εκλέγουμε πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μεταφέρουμε στα μέλη τη δική μας αδυναμία να συζητάμε», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το σύστημα φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό επιτίθεται και στον Τσίπρα και στον Κασσελάκη».

Την ακύρωση της προεδρικής εκλογής πρότεινε και ο Γιώργος Τσίπρας, συντασσόμενος, όπως είπε, με τους Όθωνα Ηλιόπουλο, Νίκο Παππά και Σωκράτη Φάμελλο.

«Το έλλειμα αξιοπιστίας που προϋπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει και δεν μειώνεται», σημείωσε στην ομιλία του, εξηγώντας:

Advertisement

«Φτιάχνουμε αρνητική ατζέντα για μας. Την πρώτη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος Κασσελάκης, όπως την είχε ο πρόεδρος Τσίπρας. Αλλά έχει μεγαλύτερη ευθύνη ο σημερινός πρόεδρος, επειδή αποφασίζει μόνος του, χωρίς συλλογικές διαδικασίες. Δεν υπήρξε καμία υπονόμευση του Στέφανου Κασσελάκη, κανένα έλλειμμα εμπιστοσύνης. Αλλά δεν υπήρξε και καμία εμπιστοσύνη από πλευράς του σ’ εμάς, σε όσους τον είχαμε στηρίξει».

Ποιοι δεν θέλουν κάλπες

Δεν συμφωνούν ωστόσο όλοι με τις νέες κάλπες. Όθων Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας Σωκράτης Φάμελλος,και Παύλος Πολάκης (με ανάρτησή του) υπογράμμισαν ότι δεν πρέπει να πάει το κόμμα σε νέα εσωκομματική μάχη, αλλά να δώσει με ενότητα τη μάχη των Ευρωεκλογών.

«Η πρόταση που έχει κατατεθεί για εκλογή προέδρου δεν πιστεύω ότι δίνει διέξοδο. Δεν συζητήσαμε για την πολιτική. Φοβάμαι ότι θα μας φέρει πολλά βήματα πίσω», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Advertisement

Προωθείται σχετικό ψήφισμα, ώστε η νέα εσωκομματική εκλογική μάχη να αποφευχθεί, αν και δεν είναι σαφές αν μπορεί να βρει επαρκή στήριξη.

Πηγές: euro2day.gr και naftemporiki,.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement