Μαξίμου: Αναπτυξιακό σχέδιο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Advertisement
«Πιλότος» στη νέα μορφή επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Εβρο, όπου 15 υπουργοί συμμετείχαν σε διαβούλευση με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς εταίρους σε μια πολύωρη συνάντηση όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε έχοντας ακούσει τους πάντες.Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, με αυτό τον τρόπο οι πολίτες σε όλους τους νομούς ενημερώνονται από πρώτο χέρι για όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν τον τόπο τους, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί παρουσιάζουν τις πρωτοβουλίες και τα χαρτοφυλάκιά τους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει σειρά επαφών στο εξωτερικό με αρχή την Τετάρτη, όπου αναμένεται να μεταβεί στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την Παρασκευή 11 θα ταξιδέψει στην Κύπρο, όπου συνεδριάζει η Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Μεσογειακών Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης MED9 κι εκεί θα έχει επαφές τόσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερός σύμμαχος και εταίρος στην περιοχή και συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Διαδίκτυο. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης του Εβρου, το οποίο περιλαμβάνει 19 νέα μέτρα και έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,83 δισ. ευρώ, ενώ μεταξύ των μέτρων ανακοίνωσε την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα στο Σουφλί, κίνητρα για επανακατοίκηση και έργα υποδομής, όπως η δημιουργία νέας κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Ορεστιάδα και τον Πειραιά.

Επιπλέον, τόνισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας, με το πρόγραμμα «Stop Bullying» στα σχολεία και την έναρξη της νέας ψηφιακής πλατφόρμας «Safe Youth» για στήριξη και προστασία των ανηλίκων. Ανέφερε επίσης την ενίσχυση της παρουσίας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες.

Advertisement
Στην οικονομία, υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, με σχεδόν 300.000 νέες θέσεις το πρώτο οκτάμηνο του 2024, ενώ η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού θα αποφέρει 3,27 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, μειώνοντας παράλληλα τα διόδια.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, τόνισε ο πρωθυπουργός, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο προγραμματισμός μας για σχεδόν 20.000 προσλήψεις την επόμενη χρονιά, με τις οποίες φτάνουμε τις 111.000 στην πενταετία 2020-2025. Στην πλειονότητά τους οι νέοι διορισμοί θα είναι στο ΕΣΥ, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Μαζί με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναζητούμε τρόπους να κάνουμε πιο ελκυστική την καριέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις για τους νέους, καθώς δεν αρκεί μόνο η προμήθεια σύγχρονων οπλικών συστημάτων, αλλά χρειάζεται και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για τη διαχείρισή τους.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη ρύθμιση υπέρ των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία χαρακτήρισε ως σημαντική: «Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο που απαλλάσσει πάνω από 20.000 παραγωγούς και 750 συνεταιρισμούς από χρέη, προερχόμενα από “κατακόκκινα” δάνεια, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονταν σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ενα πρόβλημα που αποτελεί κατάλοιπο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Με αυτή τη ρύθμιση, απελευθερώνεται σημαντική υποθηκευμένη γη, ανακουφίζοντας τις παραγωγικές δομές του πρωτογενούς τομέα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement