Τέμπη: Μια Ανεξάρτητη Επιτροπή Αλήθειας προτείνουν τέσσερις πανεπιστημιακοί

Advertisement

Τη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Επιτροπής διερεύνησης της αλήθειας και απόδοσης ευθυνών για τα Τέμπη η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διεθνή τεχνογνωσία και ανθρώπους ειδικούς, προτείνουν με ένα άρθροο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Αντώνης Λιάκος, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Τα Τέμπη γίνονται σημείο καμπής για την πορεία της χώρας»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τέσσερις πανεπιστημιακοί έγραψαν ένα άρθρο στο Ποντίκι στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: Η επιτροπή θα συγκροτηθεί με προσωπικότητες κύρους, από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα συνεργασθεί όχι μόνο με τη Βουλή και τις δικαστικές αρχές αλλά και με εκπροσώπους των συγγενών, γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια και μάλιστα των οικείων προσώπων ανήκει στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Και προσθέτουν «τα Τέμπη γίνονται σημείο καμπής για την πορεία της χώρας. Γιατί μια Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ένα στοιχειώδες επίπεδο εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Είτε θα βρούμε τον τρόπο να αναπνεύσει ξανά η Δημοκρατία μας είτε θα παραδοθούμε σε μια πραγματικότητα όπου οι πολίτες θα είναι έρμαια σε συμπεριφορές που τροφοδοτούν μία τοξική εκτροπή του δημόσιου βίου».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement