Τι σας προσφέρει μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης

Advertisement

Με αφορμή τη γιορτή φιστικιού που ξεκινάει στην Αίγινα, ανακαλύπτουμε τον «χρυσό καρπό» του νησιού, το φυστίκι Αιγίνης, από τα θρεπτικά του οφέλη έως την πιο γευστική πραλίνα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της ελληνικής γης, με ιστορία που πάει πίσω στα χρόνια. Καλλιεργείται αποκλειστικά στην Αίγινα και έχει αναγνωριστεί για την ποιότητα, το άρωμα και τη γεύση του, ενώ η ιδιαίτερη φροντίδα που απαιτεί η καλλιέργειά του, από το ξεφλούδισμα των καρπών μέχρι την ξήρανση, εξηγεί γιατί κάθε φιστίκι Αιγίνης είναι μοναδικό.

Εκτός, όμως, από ένα νόστιμο σνακ, είναι και μια πηγή θρεπτικών συστατικών που μπορούν να ενισχύσουν την καθημερινή σας διατροφή. Η ετήσια γιορτή φιστικιού στην Αίγινα 18-21/9, που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, είναι η ιδανική αφορμή για να τον τιμήσετε και να ανακαλύψετε νέους τρόπους να τον απολαύσετε.

Τι σας προσφέρει μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης

Advertisement

Κάθε μπουκιά φιστικιών προσφέρει θρεπτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, βοηθώντας στην αίσθηση κορεσμού και στη διατήρηση της ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ταυτόχρονα, περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά και τον εγκέφαλο, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη φθορά του χρόνου, υποστηρίζοντας την υγεία της επιδερμίδας και του οργανισμού συνολικά και σε συνδυασμό με τα καλά λιπαρά συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης και των νοητικών λειτουργιών, καθιστώντας το έναν «τροφικό σύμμαχο» για τον εγκέφαλο.

Advertisement

Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, μπορείτε να το απολαμβάνετε ως σνακ, σε γλυκά, σε σαλάτες ή ακόμα και σε σάλτσες και σούπες, προσθέτοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά σε κάθε πιάτο.

Aναλυτικά ΕΔΩ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement