Το smartphone του μέλλοντος λέγεται HoloFlex. Κάμπτεται και προβάλει ολογράμματα

Advertisement

Το HoloFlex έχει δημιουργηθεί από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen στην Αυστραλία. Εκτός από την ικανότητά του να κάμπτεται, το HoloFlex, είναι το πρώτο smartphone που έχει την δυνατότητα να προβάλλει ολογράμματα.

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας FOLED, η οποία -σε συνδυασμό με το πλαίσιο που μπορεί να καμφθεί- ενισχύει τις λειτουργίες του smartphone, σε εφαρμογές όπως είναι για παράδειγμα το παιχνίδι Angry Birds. To F στην ονομασία της τεχνολογίας της οθόνης σημαίνει Flexible. Σε βίντεο που δείχνει το HoloFlex σε λειτουργία στο Διαδίκτυο, μπορεί να δει κανείς το τράβηγμα της σφεντόνας στα Angry Birds με τη βοήθεια της κάμψης του πλαισίου και της ολογραφικής προβολής.

holoflex-smartphone

Advertisement

To HoloFlex δεν είναι έτοιμο να μπει σε παραγωγή, καθώς αποτελεί αντικείμενο ερευνητικής μελέτης, αλλά μας δείχνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα για το πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον των smartphones. Η ανάλυση της οθόνης δεν εντυπωσιάζει στην ολογραφική προβολή, αλλά αυτό είναι κάτι που εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί σημαντικά στο μέλλον. Το σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι για τη δημιουργία του HoloFlex χρησιμοποιήθηκαν υλικά και τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα στο εμπόριο, επομένως η εξέλιξή του δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ουτοπία.

πηγη:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement