Φρέσκο γάλα… 100 ημερών

Advertisement

Τη διάρκεια παραμονής του φρέσκου γάλακτος στα ράφια, για χρονική περίοδο… 100 ημερών, υποστηρίζει πως πέτυχε μία ομάδα Αυστραλών επιχειρηματιών, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας.

Οι Αυστραλοί επιχειρηματίες θα εξάγουν αρχικά το γάλα στη Μαλαισία, ενώ τα πλάνα τους περιλαμβάνουν εξαγωγές και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Η εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών MADE, με έδρα τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε μάλιστα την υπογραφή συμφωνίας ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για τη μηνιαία εξαγωγή 200.000 λίτρων γάλακτος στη Μαλαισία, από τον Ιούνιο.
Η εταιρεία πραγματοποίησε επένδυση που έφτασε στα 15 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που διατηρεί φρέσκο το γάλα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση του.

Advertisement

Η εμφιάλωση του γάλακτος θα γίνεται σε μπουκάλια ανακυκλώσιμου πλαστικού, με κεντρικό εμπορικό στόχο τις ασιατικές αγορές.

Το φρέσκο γάλα έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση στην Ασία, με τη νέα τεχνολογία -για την οποία μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες- να προσφέρει την ευκαιρία στη μικρομεσαία αυστραλιανή εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ασιατική αγορά.

Μέχρι τώρα, η εξαγωγή φρέσκου γάλακτος δεν αποτελούσε βιώσιμη επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις, λόγω του υψηλού κόστους των αερομεταφορών.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement