Πρώτο βραβείο καινοτομίας για ιδέα φοιτητών που βοηθά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται

Τρεις φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν μία έξυπνη ιδέα με την οποία μπορούν να βοηθηθούν τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα.

Πρόκειται για μία μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που ονομάζεται  «ΑiDlink» και  λειτουργεί ως  ψηφιακός ενδιάμεσος που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ΑΜΕΑ και τους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν.

Με την ιδέα τους αυτή κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START-UP του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που έγινε πριν από λίγες μέρες στο Κέντρο Ελληνικός  Κόσμος. Πήραν το έπαθλο  των 9.000 ευρώ και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.

Δείτε και αυτά: