Άγνωστη παραμένει η αιτία των εκρήξεων στο Galaxy Note 7

Advertisement

Αν και έχουν περάσει εβδομάδες από την αρχική ανάκληση του Galaxy Note 7, η Samsung ακόμη δεν έχει εντοπίσει την αιτία που προκαλεί τις εκρήξεις και τις αναφλέξεις στις μπαταρίες της συσκευής.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη έκδοση της Wall Street Journal υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κορεάτικη εταιρεία βασίστηκε σε «ελλιπή στοιχεία» που την οδήγησαν σε λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, όταν οι πρώτες συσκευές εμφάνισαν προβλήματα και η Samsung άρχισε να εξετάζει τα περιστατικά, το αρχικό συμπέρασμα ήταν ότι έφταιγαν οι ελλαττωματικές μπαταρίες που είχε κατασκευάσει η θυγατρική της Samsung SDI.

Advertisement

Αυτό το συμπέρασμα και η πίεση που άρχισε πλέον να ασκείται από το καταναλωτικό κοινό οδήγησαν στην απόφαση ανάκλησης 2,5 εκατομμυρίων συσκευών και τον εφοδιασμό με νέες μπαταρίες.

Η λάθος εκτίμηση της κατάστασης διαπιστώθηκε όταν άρχισαν να εκρήγνυνται οι συσκευές αντικατάστασης, κατάσταση που οδήγησε στη δεύτερη ανάκληση και στην παύση παραγωγής του Note 7. Η βιαστική απόφαση ανάκλησης «τώρα επιστρέφει για να στοιχειώσει την εταιρεία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μετά τις πρώτες αναφορές ότι οι συσκευές αναφλέγονται τα κορυφαία στελέχη της Samsung εκτίμησαν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενεργήσουν γρήγορα, να αλλάξουν προμηθευτή και να ανακοινώσουν την ανάκληση του Note 7 παρά να προχωρήσουν στην εξαντλητική διερεύνηση για τον ακριβή εντοπισμό του προβλήματος.

Advertisement

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η απόφαση της 2ας Σεπτεμβρίου της Samsung έπιασε εξ απήνης ακόμη και τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η συνεχιζόμενη διερεύνηση των αιτίων που οδηγούν το Note 7 σε ανάφλεξη είχε μία ακόμη παρενέργεια για τη Samsung.

Ακριβώς λόγω των αναγκών διερεύνησης οι μηχανικοί της εταιρείας έστρεψαν την προσοχή τους στο προβληματικό phablet με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες η ανάπτυξη του Galaxy S8, η επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας.

πηγη:pestaola.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement