Έρχεται το «χειροκίνητο» ασανσέρ [βίντεο]

Ένα καινοτόμο ασανσέρ που λειτουργεί χωρίς ρεύμα αλλά με μερικές απλές κινήσεις του χρήστη του δημιούργησε μια ομάδα σχεδιαστών από το Εργαστήριο Rombout Frieling με έδρα στην Αϊντχόφεν, στην Ολλανδία.

Το VertiWalk, όπως ονομάζεται ο χειροκίνητος ανελκυστήρας μικρού μεγέθους, έρχεται να αντικαταστήσει τις κουραστικές σκάλες. Το επαναστατικό ασανσέρ αποτελείται από ένα κάθισμα ενός ατόμου, ένα σύστημα με τροχαλίες και σχοινιά και δύο κολώνες (δεξιά και αριστερά).

Ανέλκυση με μοχλό το σώμα

Όπως περιγράφουν οι ειδικοί, η χρήση του χειροκίνητου συστήματος ανέλκυσης είναι απλή: ο χρήστης κάθεται στη θέση, ανεβάζει τα πόδια του στο ειδικό υποπόδιο και τοποθετεί τα χέρια του στις κολώνες.

Σπρώχνοντας τα πόδια του ενεργοποιεί τον μηχανισμό – ο οποίος κρατάει το σωματικό του βάρος – ενώ με τα χέρια του οδηγεί τον εαυτό του προς τα επάνω ή προς τα κάτω αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία μάλιστα, η χρήση του VertiWalk απαιτεί μόλις το 10% της ενέργειας που χρειάζεται για το ανέβασμα από τις σκάλες.

Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, περί τα δύο δισεκατομμύρια άτομα πρόκειται να μετοικίσουν στα αστικά κέντρα, γεγονός που αναμένεται να εκτοξεύσει τις τιμές των κατοικιών στα ύψη.

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την ολλανδική ομάδα σημαίνει ότι οι μικροί χώροι θα πρέπει να εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

πηγη

Δείτε και αυτά: