Η μικρότερη διεθνής πτήση του κόσμου

Advertisement

Λιγότερο χρόνο από εκείνον που απαιτείται για να περάσει κάνεις από τα μέτρα ασφαλείας ενός αεροδρόμιου μένουν στον αέρα οι επιβάτες της πτήσης από το Σανκτ Γκάλεν της Ελβετίας προς το Φρίντριχσχαφεν της νότιας Γερμανίας, καθώς φτάνουν στον προορισμό τους σε μόλις… οκτώ λεπτά.

Σύμφωνα με τους ιστοτόπους The Local και Travel and Leisure, πρόκειται για τη μικρότερη σε διάρκεια διεθνή πτήση του κόσμου, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος η δεκάλεπτη πτήση από τη Βιέννη της Αυστρίας στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Σανκτ Γκάλεν και Φρίντριχσχαφεν, της αυστριακής εταιρείας «People’s Air Group», εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη, με το αεροσκάφος να καλύπτει απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων, πετώντας πάνω από τη λίμνη Κωνσταντίας, σύνορα της Γερμανίας με την Ελβετία, σύμφωνα με το CNN.

Advertisement

Όσο για το κόστος του εισιτηρίου, φτάνει τα 40 ευρώ χωρίς επιστροφή, ενώ η πτήση είναι προγραμματισμένο να διεξάγεται δύο φορές την ημέρα.

Μέχρι σήμερα, οι ταξιδιώτες που επιθυμούσαν να μεταβούν από τη μία πόλη στην άλλη, έπρεπε να καλύψουν σε μία ώρα οδικώς μία απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων, περιμετρικά της λίμνης, διασχίζοντας και ένα μέρος της Αυστρίας.

Εναλλακτικά, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το τρένο, το οποίο ωστόσο κάλυπτε την ίδια απόσταση σε δύο ώρες, εξαιτίας των στάσεων και των αλλαγών συρμών.

Advertisement

Η πτήση αναμένεται να εξυπηρετήσει αρκετούς ταξιδιώτες που μεταβαίνουν τακτικά από την Ελβετία σε άλλες γερμανικές πόλεις, όπως η Κολωνία και η Βόννη, με ενδιάμεση στάση το Φρίντριχσχαφεν.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τα καύσιμα που απαιτούνται είναι δυσανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Local.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement