Πιλοτικό πρόγραμμα «ντιλίβερι» πίτσας με ρομπότ

Advertisement

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης πίτσας με ρομπότ σε πόλεις στη Γερμανία και την Ολλανδία ανακοίνωσε η Starship Technologies, σε συνεργασία με τη γνωστή αλυσίδα Domino’s.

Το πρόγραμμα «τρέχει» στο πλαίσιο της DRU (Domino’s Robotic Unit), μιας πρωτοβουλίας που έχει να κάνει γενικότερα με το «ντιλίβερι» με τεχνολογίες drone και ρομπότ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Starship – η οποία κατασκευάζει έναν «στόλο» αυτόνομων ρομπότ σχεδιασμένων για παραδόσεις αγαθών και προϊόντων- τα ρομπότ της θα αρχίσουν τις παραδόσεις πίτσας σε μέσα σε ακτίνα ενός μιλίου από καταστήματα Domino’s σε επιλεγμένες γερμανικές και ολλανδικές πόλεις.

Advertisement

dominos-robot-2

«Έχουμε κοινό όραμα με τη Domino’s να βελτιώνουμε συνέχεια τις υπηρεσίες προς τον πελάτη» είπε ο Άχτι Χέινλα, διευθύνων σύμβουλος της Starship Technologies. «Όχι μόνο η πίτσα της Domino’s είναι πεντανόστιμη, αλλά το “κερασάκι” είναι το να δώσουμε πίσω στον πελάτη την πολυτέλεια του χρόνου και του ελέγχου- και τα ρομπότ μας είναι στην καλύτερη θέση να το κάνουν αυτό».

Ο Don Meij, διευθύνων σύμβουλος και managing director του Domino’s Group είπε πως η συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της Starship Technologies αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν πραγματικότητα οι παραδόσεις πίτσας μέσω ρομπότ.

Advertisement

«Είμαστε μια διεθνής εταιρεία και ανυπομονούμε να προωθήσουμε καινοτόμες τεχνολογίες σε όλες τις χώρες στις οποίες λειτουργούμε- είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη Starship, καθώς φέρνει τις κανονικές παραδόσεις με ρομπότ ένα βήμα κοντά στην εμπορική εφαρμογή».

dominos-3

Όπως επεσήμανε, οι παραδόσεις με ρομπότ δεν θα αντικαταστήσουν, αλλά θα ενισχύσουν τις παρούσες μεθόδους ντελίβερι, με αυτοκίνητα, σκούτερ και e-bikes, καθώς, όπως είπε, τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα 5-10 χρόνια σημαίνουν πως δεν θα επαρκούν οι οδηγοί ντελίβερι εάν δεν ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση του στόλου οχημάτων, μέσω πρωτοβουλιών όπως η συγκεκριμένη.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement