Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μουσικοί της Βρετανίας

Advertisement

Η Αντέλ μπαίνει για πρώτη φορά στα 29 της στη λίστα με τους πλουσιότερους μουσικούς της Βρετανίας.

Στο ετήσιο αφιέρωμα 160 σελίδων στους Βρετανούς κροίσους που δημοσιεύουν σήμερα οι Sunday Times, η τραγουδίστρια κάνει ντεμπούτο στη 19η θέση, διαθέτοντας περιουσία 125 εκατ. λιρών.

Μόνο μέσα στο 2016, με το άλμπουμ και την περιοδεία της κέρδισε 40 εκατ. λίρες.

Advertisement

Πώς γίνεται με τόσα πολλά χρήματα να είναι μόλις 19η;

Εύκολο, όταν έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια όπως τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Έλτον Τζον ή τον Μικ Τζάγκερ.

Πάντως, η Αντέλ παραμένει η πλουσιότερη μουσικός κάτω των 30 στη χώρα. Η περιοδεία της, που συνεχίζεται φέτος, έχει έσοδα 138 εκατ. λιρών ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο η τραγουδίστρια κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι, φθάνοντας συνολικά στα 15.

rich_list1

Advertisement

Πρώτος στη λίστα των Sunday Times είναι ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ με τη σύζυγό του Νάνσι Σέβελ, που το 2016 κέρδισαν 20 εκατ. λίρες φτάνοντας τα 780 εκατ.

Ακολουθεί με 40 εκατ. λιγότερα ο συνθέτης Άντριου Λόιντ Γουέμπερ («To φάντασμα της όπερας», «Cats, «Εβίτα», «Jesus Christ Superstar» είναι μερικά μόνο από τα μιούζικαλ που έχει υπογράψει), ενώ στην τρίτη θέση είναι οι Ιρλανδοί U2 με 548 εκατ., 48 από τα οποία προήλθαν από την τελευταία περιοδεία τους.

Το συγκρότημα υπολογίζεται σαν μονάδα, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των Rolling Stones – οι Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση με 250 και 235 εκατ. αντίστοιχα, ενώ ο Τσάρλι Γουότς στη 18η και ο Ρόνι Γουντ στην 40ή.

Advertisement

Τέταρτος είναι ο Έλτον Τζον με 290 εκατ. λίρες ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν ό,τι έχει απομείνει από τους Beatles (η σύζυγος και ο γιος του Τζορτζ Χάρισον είναι έβδομοι με 210 εκατ. λίρες και ο Ρίνγκο Σταρ ένατος με 200 εκατ.), o Μάικλ Φλάτλεϊ (δημιουργός του «Lord of the Dance») και ο Στινγκ.

rich_list2

Με μία ματιά στο top-40 που δημοσιεύουν οι Sunday Times βλέπουμε α) ότι η Βρετανία έχει βγάλει απίστευτους μουσικούς και β) ότι εκπροσωπούνται συγκροτήματα από τους «δεινόσαυρους» Pink Floyd, Queen, Led Zeppelin και Who μέχρι τους πιο πρόσφατους Coldplay και Take That.

Advertisement

Τα σύγχρονα boy bands έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν και πολλά εκατομμύρια να μαζέψουν για να μπουν στη λίστα.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement