Μπλόκο σε… σουβλάκια και κεμπάπ βάζει η Βενετία

Advertisement

Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο γραφικός χαρακτήρας της Βενετίας, οι τοπικές αρχές της πόλης απαγόρευσαν διά νόμου το άνοιγμα νέων καταστημάτων που θα πωλούν σουβλάκια, κεμπάμπ και γενικότερα έτοιμο φαγητό.

Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ γλιτώνουν όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά.

Στόχος αυτών των ενεργειών είναι να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους δρόμους, ώστε όχι μόνο να κρατηθούν καθαροί οι υπαίθριοι χώροι, αλλά και να προστατευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα.

Advertisement

«Θέλουμε να βάλουμε φρένο στις δραστηριότητες εκείνες που δεν είναι σύμφωνες με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής παράδοσης της Βενετίας», δήλωσε η επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της ιταλικής πόλης, Πάολα Μαρ.

Η Βενετία δεν είναι άλλωστε η πρώτη ιταλική πόλη που προβαίνει σε τέτοιου είδους μέτρα, με τη Βερόνα να έχει ήδη απαγορεύσει τα κεμπαμπτζίδικα και τη Φλωρεντία να προσπαθεί να επιβάλει στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να σερβίρουν κατά 70% τοπικά προϊόντα και συνταγές.

πηγη:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement