Βουτιές και βόλτες στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τέλος

Advertisement

Οι βουτιές που κάνουν οι τουρίστες στην Φοντάνα ντι Τρέβι σε ανάμνηση της εμβληματικής σκηνής της ταινίας του Φελίνι Ντόλτσε Βίτα είναι ο λόγος που ο δήμαρχος της Ρώμης αποφάσισε να βάλει τέλος στο επικίνδυνο σπορ.

Έτσι οι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν το μπαρόκ αριστούργημα του 18ου αιώνα περνώντας κατά μήκος ενός μονόδρομου από τη μία πλευρά του σιντριβανιού, ενώ εθελοντές θα προστατεύσουν την υπόλοιπη περιοχή από τις 9 π.μ. έως τα μεσάνυχτα.

Η ρύθμιση θα ισχύσει από τις 29 Μαΐου 2017. «Θα είναι πρώτα σε πειραματική μορφή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα της νέας λύσης», δήλωσε ο δήμαρχος.

Advertisement

Η κακομεταχείριση της Φοντάνα έχει κλιμακωθεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν μια 64χρονη Βρετανίδα, η Delilah Jay, έκανε μια τολμηρή βουτιά στη Trevi για να αναδημιουργήσει τη σκηνή από την ταινία του Φελίνι.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ. Οι αρχές φοβούνται ότι η παράνομη κολύμβηση θα αυξηθεί με την άφιξη του ζεστού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι τουρίστες δεν θα είναι πλέον σε θέση να καθίσουν στα πεζούλια της Φοντάνα.

Advertisement

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ρίξουν νομίσματα πάνω από τους ώμους στο νερό που διοχετεύεται, μια χειρονομία που σύμφωνα με την παράδοση σημαίνει ότι ένας επισκέπτης θα επιστρέψει στη Ρώμη.

Επίσης τα μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί και για τα άλλα συντριβάνια της πόλης όπου από εδώ και στο εξής θα απαγορεύεται οι τουρίστες να κάθονται στα πεζούλια, να πλένουν τα πόδια τους, να παίζουν με το νερό και να επιτρέπουν στα κατοικίδια ζώα να πίνουν από αυτά με πρόστιμα που κυμαίνονται από  180 έως 450 ευρώ , ανάλογα με τη σημασία του μνημείου.

Η φοντάνα ντι Τρέβι είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης.

πηγη:thetoc.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement