5 από τις πιο ξεχωριστές παραλίες των ελληνικών νησιών [εικόνες]

Advertisement

Το ελληνικό καλοκαίρι, είναι μια έννοια γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι απο κάθε άκρη της γης επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, για να γνωρίσουν τους μικρούς παράδεισους που αυτή κρύβει και να πάρουν λίγη απο τη μαγεία του ελληνικού ήλιου.

Νησιά, που κρύβουν ονειρικές εικόνες και μπορούν επάξια να ανταγωνιστούν εξωτικά τοπία.

Advertisement

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις πιο ξεχωριστές και εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά οτι πρόκειται για τον ιδανικότερο καλοκαιρινό προορισμό.

oi_5_pio_ksexoristes_paralies_ton_ellinikon_nision_1

Το Σαρακήνικο της Μήλου – Βόλτα στο φεγγάρι

Η παραλία πήρε το όνομά της απο τους Σαρακηνούς πειρατές οι οποίοι σύμφωνα με την ιστορία, έκαναν το νησί και τις φημισμένες σήμερα σπηλιές του δικό τους καταφύγιο.

Advertisement

Θα μπορούσε κανείς να πει οτι η συγκεκριμένη παραλία είναι η πλέον ιδιαίτερη σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελείται απο ηφαιστειογενείς, ολόλευκους βράχους, οι οποίοι κάτω απο το φως του ήλιου, σε κάνουν να νιώθεις οτι περπατάς στο φεγγάρι.

Το τοπίο έχει χαρακτηριστεί απο πολλούς “σεληνιακό” και προσελκύει συνεχώς κόσμο ο οποίος στη θέα του μένει με το στόμα ανοιχτό.

Advertisement

Σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα νερά που περιβάλλουν τα βράχια, το Σαρακήνικο προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία που μόνο εκεί μπορείς να ζήσεις.

oi_5_pio_ksexoristes_paralies_ton_ellinikon_nision_2

Ναυάγιο Ζακύνθου – Ταξίδι στο χρόνο

Στο νησί του Ιονίου βρίσκεται η παραλία-μύθος, γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Το τοπίο εξωτικό, με καταγάλανα νερά για τα οποία φημίζεται το Ιόνιο Πέλαγος, θεόρατους βράχους να τα περιβάλλουν και λευκή άμμο.

Η ιδιαιτερότητα της παραλίας όμως έγκειται αλλού.

Όπως γνωρίζουν πολλοί, έξω απο τη θάλασσα βρίσκεται ένα παλιό ξεβρασμένο πλοίο, το οποίο λέγεται οτι ναυάγησε κάπου στο ’80, και έδωσε στην παραλία το όνομα που έχει σήμερα.

Χιλιάδες τουρίστες δεν χάνουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του, κάνοντάς το ένα απο τα πιο διάσημα αξιοθέατα παγκοσμίως.

Advertisement

Πρόσβαση στην παραλία υπάρχει μόνο απο τη θάλασσα, είτε με σκάφος, είτε με κάποιο απο τα καραβάκια που πραγματοποιούν το γύρο του νησιού για τους τουρίστες.

oi_5_pio_ksexoristes_paralies_ton_ellinikon_nision_3

Σεϊχέλλες Ικαρίας – Εκεί που δεν χωρά το άγχος και η ταλαιπωρία

Απο το όνομά της και μόνο, καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για εξωτικό μέρος.

Advertisement

Ίσως η πιο εξωτική παραλία του Αιγαίου, οι Σεϊχέλλες δημιουργήθηκαν μετά απο κατολίσθηση των βράχων πριν απο πολλά χρόνια, όταν γινόταν δημιουργία τούνελ, έτσι ώστε να υπάρχει δρόμος για το χωριό “Μαγγανίτης”.

Με τα χρόνια, οι βράχοι πήραν τη μορφή που έχουν σήμερα και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τις βουτιές τους απο την ιδιαίτερη, λευκή και γκρίζα επιφάνειά τους.

Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια, σίγουρα όμως μετά το περπάτημα ο κόπος ανταμοίβεται!

Advertisement

oi_5_pio_ksexoristes_paralies_ton_ellinikon_nision_4

Κολώνα Κύθνου – Δύο σε ένα

Η παραλία αυτή σε κάνει να νομίζεις οτι βλέπεις τα πράγματα διπλά.

Αυτό συμβαίνει γιατί η θάλασσα χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο μέρη, απο μια λωρίδα στεριάς. Θα μπορούσε να πει κανείς οτι είναι δύο παραλίες σε μια!

Advertisement

Με κρυστάλλινα νερά και χρυσή αμμουδιά, είναι το πιο διάσημο τοπίο της Κύθνου και αγαπημένος προορισμός για σκάφη, αλλά και όχι μόνο.

Η παραλία είναι προσβάσιμη και με αυτοκίνητο.

oi_5_pio_ksexoristes_paralies_ton_ellinikon_nision_5

Μπάλος Χανίων – Νησί μέσα στο νησί

Στο βορειοδυτικότερο μέρος της Κρήτης, βρίσκεται η ιδιαίτερη παραλία “Μπάλος”, που πάει πακέτο με τη χερσόνησο “Γραμβούσα”.

Advertisement

Τα ρηχά νερά θυμίζουν κάτι απο λίμνη, ενώ η λευκή άμμος χαρίζει αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού σε μικρούς και μεγάλους.

Μπορείς εύκολα να διακρίνεις διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου που κάνουν το τοπίο ακόμη πιο εξωτικό και καθιστούν τον Μπάλο ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα.

πηγη:flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement