Η Volvo ετοιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων

Advertisement

Η Polestar, το τμήμα της Volvo που επιμελείται τις ειδικές σπορ εκδόσεις, αυτονομείται και πλέον εστιάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλά επιδόσεων.

Με αυτό τον τρόπο η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της αμερικανικής Tesla που ειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

«Η Polestar θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο όσο και δυνατό παίκτη στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Με την Polestar θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους πιο προοδευτικούς και ταυτόχρονα πιο απαιτητικούς οδηγούς, ανεξαρτήτως κατηγορίας» ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Χάκαν Σάμουελσον.

Advertisement

Επικεφαλής της νέας εταιρείας θα είναι ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της σουηδικής εταιρείας Τόμας Ίνγκενλαθ ενώ ο διευθυντής επικοινωνίας της Volvo Τζόναθαν Γκούντμαν θα αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την πρόκληση της εγκαθίδρυσης μιας νέας συναρπαστικής φίρμας και την εξέλιξη ενός προϊοντικού portfolio με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπου θα κυριαρχεί το πάθος της ομάδας της Polestar» δήλωσε ο Τόμας Ίνγκενλαθ.

Ο νέος προσανατολισμός της Polestar συνεπάγεται τη στενή συνεργασία μεταξύ των μηχανικών της Volvo και της Polestar και πλήρη πρόσβαση της δεύτερης στο οπλοστάσιο τεχνολογίας και στους πόρους της πρώτης.

Advertisement

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα νέα αυτοκίνητα το φθινόπωρο.

Η Tesla ηγείται αυτή τη στιγμή στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, με τη Mercedes και την Audi να μην έχουν καταφέρει ακόμη να κυκλοφορήσουν πλήρως ηλεκτρικά premium μοντέλα.

Αλλά η είσοδος της Polestar ως νέας, αυτόνομης εταιρείας αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο και αποτελεί την πιο πρόσφατη επέκταση για την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, που αγόρασε τη Volvo από τη Ford το 2010.

Advertisement

Η Polestar επιμελείται τα αγωνιστικά μοντέλα της Volvo από το 1996, δημιουργώντας ταυτόχρονο μηχανικές βελτιώσεις για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Το 2015 εξαγοράστηκε κατά 100% από την Volvo.

πηγη:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement