Συνελήφθη από τις Αρχές ύποπτος για τον εμπρησμό της Πάρνηθας. Είχε κεριά και στουπιά ενώ ισχυρίστηκε ότι έκανε τελετές βουντού…

Advertisement

Στην προσαγωγή ενός άνδρα, που είχε στην κατοχή του «πολλά υλικά, ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά στην περιοχή της Πάρνηθας», προχώρησαν οι Αρχές.

Στις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών και όσων επιχειρούν, για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα, μίλησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, Σταυρούλα Μαλλίρη, κατά την επίσημη ενημέρωση, το απόγευμα της Τρίτης.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν ότι ο συλληφθείς εντοπίστηκε αρχικά να κινείται ύποπτα με αυτοκίνητο κοντά στο ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι.

Advertisement

Όχημα της Ασφάλειας Μενιδίου τον πλησίασε και του είπε να απομακρυνθεί, καθώς ο χώρος επιτηρείται για λόγους πυροπροστασίας και απαγορεύεται να βρίσκεται εκεί.

Εκείνος απομακρύνθηκε αλλά οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον παρακολουθούν. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έφευγε από την επικίνδυνη ζώνη, τότε κινήθηκαν για να τον ελέγξουν….

Ο επίδοξος εμπρηστής, ο οποίος είχε μαζί του και ένα σκυλί, ανέπτυξε ταχύτητα και σταμάτησε σε σημείο του δάσους που βρίσκεται κοντά στο τελεφερίκ, ενδεχομένως για να βάλει φωτιά.

Advertisement

Οι αστυνομικοί πρόλαβαν να τον ακινητοποιήσουν και τον συνέλαβαν. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 100 κεράκια, στουπιά και 50 πλαστικές χειροπέδες.

Κάποια μάλιστα από τα κεριά ήταν κολλημένα στα στουπιά. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί είχε πάνω του στουπιά και κεριά, εκείνος απάντησε ότι τα έχει για να ανάβει καντηλάκια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης πιθανότατα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι πυρομανής.

Advertisement

Στους αστυνομικούς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχει κάνει και βουντού.

Πριν από δέκα ημέρες είχε συλληφθεί και ένας 24χρονος πυρομανής, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε 16 φωτιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές και οικοπεδικές εκτάσεις στην Πεντέλη, στην Ανθούσα και στο Γέρακα, από τις 14 Μαρτίου 2017 έως τις 1 Αυγούστου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει περιπολίες σε όλα τα σημεία της Αττικής που είναι επικίνδυνα για εκδήλωση πυρκαγιάς….

mixanitouxronou.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement