Απίστευτο: Μηχανικό πρόβλημα στο C-130 που θα μετέφερε Κύπριους πυροσβέστες στην Αθήνα!

Advertisement

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η πτήση του C-130 για την Ελλάδα, που θα μετέφερε την 60μελή ομάδα των Κυπρίων πυροσβεστών, λόγω ενός μηχανικού προβλήματος που αφήνει καθηλωμένο το C-130.

Η πτήση πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, για να μεταφέρει τους πυροσβέστες στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος προσέφερε από χθες πεζοπόρα τμήματα 60 ανδρών καθώς και έξι οχήματα για αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα, βοήθεια που η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε.

Advertisement

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και η δύναμη πυρόσβεσης με τα οχήματα είναι σε αναμονή οδηγιών από την Αθήνα για αποστολή C-130 για μεταφορά τους.

Όπως ανέφερε στο philenews ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώθηκε τελικά ένα C-130, το οποίο θα μεταφέρει μόνο το τμήμα των 60 ανδρών με τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό τους.

Δεν κατέστη δυνατό να έρθει και δεύτερο μεταγωγικό για να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα έξι οχήματα κι έτσι αυτά θα παραμείνουν εδώ.

Advertisement

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι το πεζοπόρο τμήμα αποτελείται από 20 πυροσβέστες, 20 μέλη του Τμήματος Δασών και 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας, όλοι έμπειροι στην αντιμετώπιση αγροτοδασικών πυρκαγιών.

Επικεφαλής του τμήματος είναι ο βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λεωνίδας Λεωννίδου.

Ο κ. Τράγκολας εξέφρασε την ετοιμότητα των αρμόδιων Αρχών της Δημοκρατίας «να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πολύ δύσκολων», όπως είπε «πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα».

πηγη: iefimerida-tvone-philenews

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement