9 τρόποι για να γίνεις ευτυχισμένος

Advertisement

Ένα μόνιμο θέμα που ανά καιρούς βασανίζει πολύ κόσμο είναι το πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε ευτυχισμένοι.

Και, ενώ, άλλοι παλεύουν ακόμα να βρούνε τι είναι η ευτυχία, οι επιστήμονες έχουν υποδείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την πλησιάσουμε και να αποκομίσουμε όλα της τα οφέλη.

Χαμογελάστε! Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το ξέρεις αυτό, όμως σίγουρα κατά τη διάρκεια της ημέρας κανείς δεν το κάνει όσο χρειάζεται. Για αυτό και χρειάζεται κάποιος να μας το υπενθυμίσει. Είναι τόσο εύκολο να αποκτήσεις αμέσως διάθεση- αρκεί να αλλάξεις το σχήμα των χειλιών σου!

Advertisement

Κοιμηθείτε, λιγάκι περισσότερο! Ο ύπνος θρέφει, όλοι το ξέρουν αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, έχει την ικανότητα να μας ξεκουράζει και να μας χαλαρώνει, να μας βοηθάει να ξεχνάμε τις έννοιες μας και τυχόν προβλήματα που μας κουράζουν. Είναι σαν ένα μυστικό γιατρικό, απλό και εύκολο.

Βοηθήστε κάποιον. Οποιονδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε. Είτε αυτό είναι ένα φιλικό πρόσωπο, είτε είναι κάποιος άγνωστος στο δρόμο που χρειάζεται βοήθεια, είτε είναι απλά μια συμβουλή. Ό,τι κι αν διαλέξετε είναι σημαντικό και θα σας γεμίσει. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δύο ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές- βέβαια, κανείς δεν πρόκειται να πάθει κακό αν αυτές αυξηθούν.

Εξασκηθείτε! Η γυμναστική είναι ένας τρόπος που αποδεδειγμένα μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε ευτυχισμένοι. Πέρα από την ένταση της στιγμής και την ικανοποίηση της απόδοσης, υπάρχει και η αμέτρητη χαρά όταν τα αποτελέσματα της άσκησης είναι εμφανή πάνω μας.

Advertisement

Βγείτε έξω! Είναι ένας τρόπος διασκέδασης, ο οποίος έχει παρεξηγηθεί αρκετά, παρόλο το καλό που κάνει. Οι περισσότεροι τον έχουν συνδυάσει μόνο με το ποτό το βράδυ ή τον καφέ το απόγευμα, όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ρομαντικός για να απολαύσει μια βόλτα στην εξοχή ή να λιγουρεύεται συνέχεια το φαγητό για να πάει για ένα γλυκό. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε έξω, ας μην περιορίζουμε τον εαυτό μας στα συνηθισμένα.

Αφιερώστε χρόνο στην οικογένειά σας… Η οικογένεια έχει ένα μαγικό τρόπο να μας φτιάχνει τη διάθεση ή, ενίοτε, να μας τη χαλάει. Όταν είμαστε πεσμένοι, όμως, το αντιλαμβάνεται και εξαιτίας της μεγάλης αγάπης και φροντίδας προς εμάς, προσπαθεί αμέσως να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα. Ξέρει τα κουμπιά μας και ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που δεν πρέπει να κάνει. Εμπιστευτείτε την!

Κανονίστε ένα ταξίδι. Με όλες τις λεπτομέρειες, φανταστείτε το, ονειρευτείτε το. Ακόμα και αν δεν πάτε, η σκέψη και μόνο σας βοηθάει να ξεφύγετε. Ακόμα και αν το θέσετε ως στόχο, σας κάνει χαρούμενους γιατί θα προσπαθείτε να καταφέρετε κάτι πολύ σημαντικό και διαφορετικό.

Advertisement

Να είστε ευγνώμων πιο συχνά. Δείτε τι έχετε και τι δεν έχετε. Κάντε μια ανασκόπηση σε όσα ζητήσατε ή επιθυμούσατε πολύ και τελικά ήρθαν και φροντίστε να μην είστε άπληστοι. Φροντίστε να ευχαριστείτε τον κάθε φορέα που είναι υπεύθυνος για αυτά που έχετε και ποτέ να μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε τους ίδιους σας τους εαυτούς για τα όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα.

Διαλογισμός! Ένας λιγάκι αλλιώτικος τρόπος για μερικούς και πρωτότυπος για άλλους. Μην τον φοβάστε. Μάθετε περισσότερα για τον διαλογισμό και τολμήστε το. Είναι ένας τρόπος να ηρεμήσετε και να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και κατ’επέκτασιν τον γύρω κόσμο.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε πολλούς από τους παραπάνω τρόπους, στους οποίους ανά τα χρόνια αναφέρονται οι επιστήμονες. Κάποιοι μπορεί και όλους. Μα πόσους από αυτούς τηρείτε; Μήπως σιγά σιγά να ξεκινούσατε για να δείτε και διαφορά στην συμπεριφορά σας;

flowmagazine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement