Παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης με ιπτάμενη τζετ στολή από Βρετανό εφευρέτη

Advertisement

Ρεκόρ Guinness σημείωσε ο Βρετανός εφευρέτης Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη πτήση με ιπτάμενη τζετ στολή αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Sky News, ο ιδρυτής και επικεφαλής πιλότος δοκιμών της βρετανικής Gravity Industries πέτυχε ταχύτητα 32,02 μιλίων ανά ώρα (51,53 χλμ/ ώρα) στην τρίτη απόπειρά του, στο Lagoona Park στο Ρέντινγκ.

Στη συνέχεια δεν πήρε καλά μια στροφή και έπεσε στη λίμνη- ωστόσο είχε καταφέρει ήδη να σημειώσει το ρεκόρ.

Advertisement

Ο Πρέιβιν Πατέλ των Ρεκόρ Guinness βρισκόταν επί τόπου για να διασφαλίσει ότι η μέτρηση της ταχύτητας του Μπράουνινγκ θα γινόταν με ακρίβεια για τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η συγκεκριμένη «στολή του Iron Man» αποτελείται από έξι τουρμπίνες κηροζίνης, με ωστική δύναμη 22 κιλών η καθεμία.

Η στολή ελέγχεται εξολοκλήρου από την κίνηση του σώματος, οπότε ο Μπράουνινγκ χρειάστηκε να κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης πριν προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ, προκειμένου να είναι σε θέση να ισορροπεί στον αέρα.

Advertisement

«Είναι μια πολύ ειδική στιγμή κάθε φορά που φοράς τη στολή, είναι περίπου 45 κιλά, οπότε ξέρεις πολύ καλά ότι πρόκειται να πας να κάνεις κάτι» είπε στο Reuters.

«Καθώς η μηχανή αρχίζει να γεμίζει και να παίρνει δύναμη, μπορείς να νιώσεις την ενέργεια. Και τη στιγμή που τα πόδια σου φεύγουν από το έδαφος και είσαι στον αέρα, είναι ευχαρίστηση και χαρά» πρόσθεσε.

Τη στολή έφτιαξε ο ίδιος, σε ένα εγχείρημα που διήρκεσε τρία χρόνια και άρχισε όταν ο Μπράουνινγκ αποφάσισε ότι ήθελε να φτιάξει τη δική του στολή.

Advertisement

Σύμφωνα με το Wired, στην αρχή είχε πειραματιστεί με φτερά και ηλεκτροκινητήρες, στο πνεύμα των ανεμοπτέρων, ωστόσο τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ευκολότερο απλά να προσδεθεί σε αεριωθούμενους κινητήρες.

Το αποτέλεσμα ήταν η εν λόγω στολή, με όνομα «Δαίδαλος» (Daedalus).

Πηγή:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement