Αυτές είναι οι λιγότερο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για ταξιδιώτες [χάρτες]

Advertisement

Πριν κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας, ίσως θέλετε να εξετάσετε πόσο επικίνδυνος είναι ο προορισμός σας.

Ο χάρτης «Travel Risk Map» για το 2018, αποκαλύπτει ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, γενικά στην ασφάλεια και στα ιατρικά θέματα.

Η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Ισλανδία έχουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες και για τις τρεις κατηγορίες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής θεωρείται πολύ επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια και γενικότερα την ασφάλεια.

Advertisement

Ο χάρτης του «International SOS and Control Risks» δείχνει ότι μεγάλο μέρος της Αφρικής έχει πολύ υψηλό κίνδυνο για την υγεία των ταξιδιωτών, μαζί με τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Γουιάνα.

Οι χώρες χαμηλού κινδύνου για την υγεία είναι ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία.

Αντιθέτως, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ρωσία θεωρούνται χώρες με «μεταβλητό επίπεδο κινδύνου» για την υγεία.

Advertisement

Στον χάρτη που ακολουθεί, οι χώρες χαμηλού κινδύνου για την υγεία σημειώνονται με πράσινο χρώμα, οι μεσαίου με κίτρινο χρώμα, οι υψηλού με πορτοκάλι, και οι πολύ υψηλού με κόκκινο χρώμα, ενώ οι «μεταβλητού επίπεδου» με ανοικτό καφέ.

Η Ελλάδα ανήκει στην πράσινη κατηγορία.

upl5a0f0f70959da

upl5a0f0febd230d

Advertisement

Στην δεύτερη κατηγορία, οι κίνδυνοι γενικότερης ασφαλείας στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία θεωρούνται «ασήμαντοι», ενώ ως «χαμηλοί» αναφέρονται στον Καναδά, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Στο χάρτη σχετικά με την ασφάλεια οι χώρες με τους χαμηλότερους κινδύνους έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα και όσο ο κίνδυνος αυξάνεται το χρώμα κλιμακώνεται σε κίτρινο, μεσαίο καφέ, κόκκινο και σκούρο κόκκινο.

Η Ελλάδα ανήκει στην κίτρινη κατηγορία, αυτή με την «χαμηλή» επικινδυνότητα.

Advertisement

upl5a0f100f50782

Αντίθετα, η Συρία, το Μάλι, η Λιβύη, το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Σομαλία και η Υεμένη κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία ως «ακραίες», ενώ  «υψηλού» κινδύνου χαρακτηρίζονται το Μεξικό, το Πακιστάν και οι περιοχές της Ινδίας.

upl5a0f109497650

Advertisement

Τέλος, οσον αφορά στην οδική ασφάλεια, εκτός από τις χώρες της Αφρικής που ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, περιλαμβάνονται και η Βραζιλία, η Βολιβία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Καζακστάν.

upl5a0f10c6aa1ba

Στο χάρτη για τους κινδύνους της οδικής ασφάλειας, οι χώρες πολύ χαμηλού κινδύνου παρουσιάζονται με ανοιχτό ροζ, οι χαμηλού κινδύνου με ανοιχτό καφέ, οι μέτριου κινδύνου με μια ελαφρώς σκούρα σκιά περιμετρικά της έκτασης, ενώ οι χώρες υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου επισημαίνονται με σκούρα καφέ χρώματα.

Advertisement

Κι εδώ η Ελλάδα είναι στην δεύτερη πιο ασφαλή κατηγορία, αυτή με το ανοικτό καφέ χρώμα.

upl5a0f10da7cf2d

Σε αυτή την κατηγορία, οι ΗΠΑ βαθμολογούνται σε «μέτριο» επίπεδο. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατατάσσεται ως «πολύ χαμηλό» ή «χαμηλό», μαζί με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή:thetoc.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement