Η Uber πλήρωσε 100.000 δολάρια σε χάκερς

Advertisement

Το 2016, δύο χάκερς “χτύπησαν” την Uber Technologies Inc, καταφέρνοντας να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών της εταιρίας.

Η εταιρεία απέκρυψε τη παραβίαση αυτή για περισσότερο από έναν χρόνο, και αυτή την εβδομάδα, η Uber απομάκρυνε τον Joe Sullivan, επικεφαλής ασφαλείας και έναν από τους βοηθούς του, καθώς είχαν αποκρύψει το θέμα.

Η Uber προκειμένου οι χάκερς να μην αποκαλύψουν το θέμα, τους πλήρωσε με 100.000 δολάρια, και αυτοί με την σειρά τους κατέστρεψαν τα δεδομένα.

Advertisement

Τα δεδομένα που κλάπηκαν τον Οκτώβριο του 2016 περιελάμβαναν ονόματα, emails και τηλεφωνικούς αριθμούς 50 εκατομμυρίων επιβατών της Uber σε όλο τον κόσμο.

Επίθεση δέχθηκαν και τα προσωπικά δεδομένα περίπου 7 εκατομμυρίων οδηγών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 600.000 αριθμών αδειών οδήγησης των Η.Π.Α.

Δεν υπήρξε πρόσβαση σε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, στοιχεία τοποθεσίας ή άλλα δεδομένα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement

Η Uber λέει ότι είχε νόμιμη υποχρέωση να αναφέρει την επίθεση στους ρυθμιστικούς φορείς και στους οδηγούς των οποίων έχουν ληφθεί οι αριθμοί αδείας, ενώ “αναγκάστηκε” να πληρώσει τους χάκερς έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η επίθεση.

Σύμφωνα με την Uber, δεν πιστεύει ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις ταυτότητες των δραστών.

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement