Αγοράκι γεννήθηκε με ένα επιπλέον πέος στην πλάτη

Advertisement

Ένα αγοράκι στο Αζερμπαϊτζάν γεννήθηκε με ένα δεύτερο πέος στην περιοχή της πλάτης του, προκαλώντας αίσθηση στην τοπική ιατρική κοινότητα και όχι μόνο.

Το μωράκι υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του μορίου, το οποίο αποτελούσε υπόλειμμα του παρασιτικού του δίδυμου, ο οποίος δεν αναπτύχθηκε ποτέ πλήρως μέσα στη μήτρα.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο του Μπακού και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ το μωράκι έχει πάρει ήδη εξιτήριο και βρίσκεται σπίτι του με τους γονείς του.

Advertisement

baby-2

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο οι γονείς του όσο και ο μαιευτήρας της μητέρας του δεν είχαν ιδέα για το επιπλέον μέλος του παιδιού τους, μέχρι τη στιγμή που γεννήθηκε. Σύμφωνα με τους ίδιους το επιπλέον μόριο δεν φάνηκε σε κανέναν από τους υπέρηχους, ούτε το γεγονός ότι ο γιος τους είχε απορροφήσει στη μήτρα τον παρασιτικό του δίδυμο.

Μερικές φορές συμβαίνει το ένα δίδυμο να μην αναπτύσσεται πλήρως και να προκαλεί συνεχόμενα προβλήματα στο επιζών δίδυμο.

Advertisement

Μ’ αυτό το τρόπο το ένα -νεκρό- δίδυμο λειτουργεί ως παράσιτο για το άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις το παρασιτικό δίδυμο γίνεται ένα σχεδόν απαράλλαχτο κομμάτι του άλλου, και σε άλλες χρειάζεται ιατρική συνδρομή.

Το μωράκι έχει φυσιολογικά γεννητικά όργανα και, εφόσον το επιπλέον πέος αφαιρέθηκε εξολοκλήρου, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement